У ТЦК зробили важливу заяву щодо мобілізації в селах

ТЦК не ставлять собі за мету мобілізувати мешканців сіл.

Речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін заявив, що чутки про те, що начебто в деяких селах призивають в армію всіх чоловіків є неправдивими.

Він стверджує, що ТЦК не ставлять собі за мету мобілізувати мешканців сіл. Водночас він заявив, що не готовий надати статистику, який відсоток мобілізованих у містах, який у селах.

“У нас є Полтавський міський ТЦК, який працює виключно в межах Полтавської громади. Я можу пояснити цей факт: коли з невеличкого села мобілізують трьох чоловіків – це вже набагато відчутніше, ніж коли у місті мобілізують 100 чоловіків. Крім того, в селі інформація розповсюджується набагато швидше, в одному кінці села мобілізували, а в іншому кінці села вже знають, куди його відправили”, – сказав речник.

Речник прокоментував діяльність блогерів і адвокатів, які займаються поширенням неправдивої інформацію про роботу ТЦК.

“Якщо людина блогер, вона вміє розмовляти так, як їй це вигідно. Коли звичайний військовослужбовець ТЦК, який пройшов бої, у якого є контузії, у якого є зараз завдання здійснювати заходи оповіщення, підходить до громадянина і просить показати документи, у відповідь чує, що він не повинен, що ТЦК – це приватна структура, що йому байдуже, бо так сказали в Tik-Tok чи YouTube. І тут військовослужбовець не повинен допустити конфлікту, це основне”, – пояснив він.

Мобілізація в Україні – деталі

Народний депутат України фракції “Слуга Народу” и член Комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський запевнив, що жодних ідей щодо зниження віку, з якого людина може бути призвана на військову службу за мобілізацією нижче 25 років, немає.

Він розповів, ці дискусії не ініціюються і не точаться на жодному рівні. За його словами, депутати вже обговорювали питання зниження призовного віку. На думку нардепа, знизити його до 25 років – необхідно.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

6 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

15 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

28 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

38 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

50 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago