ЗСУ почали виходити з Авдіївки до наказу Сирського про виведення військ – Washington Post

Виведення українських військ з Авдіївки було хаотичним і почалося ще до наказу головнокомандувача Олександра Сирського – солдати просто почали йти зі своїх позицій без узгодження з командуванням.

Про це пише газета Washington Post із посиланням на українських військових.

“Військові, які брали участь в операції, заявили, що вони не впевнені, скільки залишилося їхніх бойових товаришів в Авдіївці, але будь-яка кількість жертв, напевно, призведе до подальшого погіршення морального духу на лінії фронту”, – йдеться в статті.

WP цитує американських чиновників, які з посиланням на українських офіційних осіб повідомили, що десятки українських солдатів залишилися в Авдіївці, коли їхні підрозділи відійшли. Один високопоставлений американський чиновник повідомив, що щонайменше 25 українських солдатів були взяті в полон російською армією, яка наступала. Це число може бути близько 100, як українці пізніше зізналися офіційним особам США.

Військовослужбовці ЗСУ, знайомі з останніми тижнями боїв в Авдіївці і швидким виведенням військ України з міста, заявили, що ситуація була хаотичною і погано спланованою.

Згідно з повідомленнями, відступ за наказом генерал-полковника Сирського був “похмурою і небезпечною” операцією – і навряд чи це впорядкований відхід на “більш вигідні позиції”, як заявляло українське військове командування.

Один солдат анонімно сказав, що деяким військам було наказано “зайняти позиції, які вже були втрачені або зруйновані”. Солдат розповів, що військовослужбовці були виснажені після дворічної служби без ротації, і втома змусила їх покинути позиції “без попереднього узгодження з командуванням”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

2 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

2 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

2 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

2 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

3 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

3 години ago