Росіяни, ймовірно, прорвали оборону Часового Яру. У BILD проаналізували становище ЗСУ

Російські військові роблять активні спроби захопити Часів Яр на Донеччині, і, як пише аналітик BILD Юліан Рьопке, їм все ж вдалося прорвати оборону міста.

Він зазначає, що росіяни кілька місяців не могли перейти канал Сіверський Донець — Донбас на сході, проте в п’ятницю чеченський авангард форсував його і просунувся на 2,5 км на захід уздовж південної околиці Часового Яру.

“Після п’яти місяців запеклих боїв російська армія прорвала український фронт на південь від Часового Яру і поставила свій прапор на промисловій будівлі за 2,5 км за каналом. Видно російських солдатів, які підіймаються на будівлю і готують там плацдарм”, — написав Рьопке.

Як зазначає аналітик, найімовірніше, російські війська не просуватимуться далі на захід, а натомість повернуть на північ і наступатимуть на центр Часового Яру.

Ситуація на Донеччині

Російські окупанти просунулися поблизу Торецька та Селидового Донецької області. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ані українські, ані російські джерела ISW не повідомляли про наступальні операції росіян на Сіверському напрямку 20 жовтня. 20 жовтня війська РФ продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Російські “воєнкори” стверджували, що війська РФ просунулися в Жовтневому мікрорайоні в східній частині Часового Яру та на південь від міста, але в ISW не знайшли підтвердження.

19 і 20 жовтня російські загарбники продовжували штурмові дії біля самого Часового Яру, в напрямку Ступочок, Предтечиного та Андріївки.

Російські окупанти нещодавно просунулися поблизу Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що війська РФ просунулися на північний схід від Неліпівки та вздовж вулиці Дружби в центрі Торецька.

Російські “воєнкори” стверджували, що путінські війська також просунулися на південь від Торецька, включно з Нью-Йорком, але в ISW не спостерігали візуального підтвердження подальшого просування росіян у цьому районі.

19 і 20 жовтня війська РФ продовжували наступальні дії в районі Олександро-Шултине, поблизу самого Торецька та в районі Щербинівки.

Романчук Микола

Recent Posts

«На розграбування». Путін віддав металургійний комбінат у Маріуполі кадирівцям – WSJ

Москва збагачує дружнього до Кремля Рамзана Кадирова, дозволяючи йому грабувати Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча,…

13 хв. ago

Роботодавці в Україні “полюють” за чоловіками, старшими 60 років, – демограф

Війна в Україні вкрай негативно вплинула на економіку, а мобілізація змінила ринок праці та змусила роботодавців змінити…

15 хв. ago

Головна проблема ЗСУ зараз не в дефіциті зброї, а в нестачі людей – El Pais

Головна проблема ЗСУ зараз полягає не в дефіциті зброї, а в нестачі людей. Про це…

17 хв. ago

У Bloomberg пояснили, чому Захід шукає спосіб припинити підтримку України

Розділений Захід шукає спосіб припинити підтримку опору українців вторгненню російського диктатора Володимира Путіна. Про це пише колумніст Bloomberg…

19 хв. ago

Як зігрітися у квартирі без опалення: прості поради, які дійсно працюють

Коли централізоване опалення ще не увімкнули, залишатися в теплі стає викликом. Однак, є кілька ефективних…

21 хв. ago

Тарифи на газ і світло злетять: українцям назвали точну дату підвищення

Українців чекають неприємні новини: тарифи на газ та електроенергію планують підвищити вже найближчим часом. У…

29 хв. ago