РФ готова до атаки в будь-який момент, борти спорядили ракетами Х-101 та Х-555, – експерт

Країна-терорист – Російська Федерація готова до нової масштабної ракетної атаки по Україні в будь-який момент, ракетами Х-101 та Х-555 вже спорядили військові авіаборти. Про це сказав авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі Київ24.

“У росіян може накопичитись на зараз якась кількість озброєння для (масованої – УНІАН) повітряної атаки. Вони готуються, вони свою основну ідею – залишити нас без світла і тепла взимку – не залишили і будуть продовжувати цим займатися”, – сказав Криволап. 

За його інформацією, під час атаки Росія може застосувати, крім “шахедів”, також крилаті ракети Х-101 та Х-555, що були основним засобам для ударів по енергетичній інфраструктурі України минулої зими.

“По ракетам. По Х101: вони спорядили точно 9 бортів, вони стоять вже в Олен’ї. Судячи з усього, вони ще 5 бортів спорядили ракетами Х101 та Х555 – вони стоять на базі аеродрому “Енгельс-2”. Те що стосується “Калібрів”, які можуть бути залучені для атаки з акваторії Чорного моря, таких зараз нема. Підводний човен, що оснащується “Калібрами”, росіяни загнали у Новосибірськ”, – розповів Криволап.

Водночас, є вірогідність ударів “Кинжалами”. “Судячи з того, що вони останній раз були на “Саваслейке” і більше ніж три МІГ-31 не застосовують зараз, то відповідно, більш ніж три ракети таких застосувати не зможуть”, – припускає авіаексперт.

За його словами, у росіян залишається достатньо запасів ракет Х-59 та Х-69,  які вони запускають з літаків Су-35 та Су-57.

“Тобто ми можемо очікувати в будь-який момент повітряну атаку, повинні бути готові, уважні, не ігнорувати сигнали”, – підкреслив Криволап.

Він звернув увагу, що росіяни зараз використовують не менше 4 різновидів дронів, серед них “Гарпії”, “шахеди” та розвідувальні “Гербери”. 

“Останнім часом “локаційно втрачених” дронів стає все більше. Вже майже 50%. А це значить, що наші засоби РЕБ працюють і не витрачають снаряди і ракети на те, що Генштаб називає “дрони типу “шахед”. І ми збиваємо велику кількість. Але кількість запущених дронів дуже велика. Немає системи ППО, яка здатна все захистити, тому щось проходить. І те, що проходить, приносить нам біду”, – додав Криволап. 

Романчук Микола

Recent Posts

Скільки людей в Україні отримали інвалідність 2023 року — відповідь МОЗ

Про це свідчить відповідь Міністерства охорони здоров’я на запит військового адвоката та юриста Центру надання…

6 хв. ago

Вікові обмеження для водіїв: керувати авто зможуть не всі

Головний сервісний центр МВС України нагадав громадянам про діючі вікові обмеження для водіїв. Система розроблена…

15 хв. ago

Мобілізація багатодітних: хто не уникне призову до армії

В Україні багатодітні батьки мають право на відстрочку від мобілізації, але з набуттям чинності нового…

24 хв. ago

Відомого блогера Супер Суса зняли в Одеському ТЦК

Відомого блогера Супер Суса (справжнє ім'я Віталій Лушков) зняли в Одеському ТЦК. Про це повідомляють…

33 хв. ago

Портніков запропонував залишити країну українцям, які обурені корупцією під час війни

Журналіст Віталій Портніков вважає, що українських громадян не має зараз хвилювати корупція в країні. А…

44 хв. ago

В Україні різко змінилась кількість пенсіонерів: скільки залишилось

В Україні за п'ять років кількість пенсіонерів скоротилось майже на 1 млн осіб. Скорочується кількіст всіх категорій…

53 хв. ago