РФ готова до атаки в будь-який момент, борти спорядили ракетами Х-101 та Х-555, – експерт

Країна-терорист – Російська Федерація готова до нової масштабної ракетної атаки по Україні в будь-який момент, ракетами Х-101 та Х-555 вже спорядили військові авіаборти. Про це сказав авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі Київ24.

“У росіян може накопичитись на зараз якась кількість озброєння для (масованої – УНІАН) повітряної атаки. Вони готуються, вони свою основну ідею – залишити нас без світла і тепла взимку – не залишили і будуть продовжувати цим займатися”, – сказав Криволап. 

За його інформацією, під час атаки Росія може застосувати, крім “шахедів”, також крилаті ракети Х-101 та Х-555, що були основним засобам для ударів по енергетичній інфраструктурі України минулої зими.

“По ракетам. По Х101: вони спорядили точно 9 бортів, вони стоять вже в Олен’ї. Судячи з усього, вони ще 5 бортів спорядили ракетами Х101 та Х555 – вони стоять на базі аеродрому “Енгельс-2”. Те що стосується “Калібрів”, які можуть бути залучені для атаки з акваторії Чорного моря, таких зараз нема. Підводний човен, що оснащується “Калібрами”, росіяни загнали у Новосибірськ”, – розповів Криволап.

Водночас, є вірогідність ударів “Кинжалами”. “Судячи з того, що вони останній раз були на “Саваслейке” і більше ніж три МІГ-31 не застосовують зараз, то відповідно, більш ніж три ракети таких застосувати не зможуть”, – припускає авіаексперт.

За його словами, у росіян залишається достатньо запасів ракет Х-59 та Х-69,  які вони запускають з літаків Су-35 та Су-57.

“Тобто ми можемо очікувати в будь-який момент повітряну атаку, повинні бути готові, уважні, не ігнорувати сигнали”, – підкреслив Криволап.

Він звернув увагу, що росіяни зараз використовують не менше 4 різновидів дронів, серед них “Гарпії”, “шахеди” та розвідувальні “Гербери”. 

“Останнім часом “локаційно втрачених” дронів стає все більше. Вже майже 50%. А це значить, що наші засоби РЕБ працюють і не витрачають снаряди і ракети на те, що Генштаб називає “дрони типу “шахед”. І ми збиваємо велику кількість. Але кількість запущених дронів дуже велика. Немає системи ППО, яка здатна все захистити, тому щось проходить. І те, що проходить, приносить нам біду”, – додав Криволап. 

Романчук Микола

Recent Posts

У Києві продають “обереги” від ТЦК: футболки для тих, хто не хоче до війська

У столиці на одному з маркетплейсів з'явився незвичайний товар: чорні футболки з написом "У -…

7 хв. ago

Трамп несподівано випередив Гарріс у перегонах: хто виграє битву за Білий дім

Уперше з початку передвиборчої кампанії Дональд Трамп, кандидат від республіканців, обійшов Камалу Гарріс, представницю демократів,…

18 хв. ago

Чоловік таємно прокрадався до будинку сусідів, щоб понюхати їхнє взуття: чим це закінчилося

У Греції чоловік вночі прокрадався до будинків своїх сусідів і нюхав їхнє взуття. Про це пише New…

48 хв. ago

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Федір Веніславський, голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради України,…

50 хв. ago

Податкова хоче перевіряти інформацію, що становить банківську таємницю, про українців та бізнес

Податкова служба України хоче перевіряти інформацію, що становить банківську таємницю, про українців та бізнес. Про…

51 хв. ago

Третю платіжку за газ почали розсилати українцям: доведеться заплатити по-новому

В Україні цієї осені почали надходити перші платіжки за техогляд внутрішньобудинкових систем, відомий як "третя платіжка за…

53 хв. ago