Зеленський назвав брехнею дані WSJ щодо 80 тисяч втрат ЗСУ на фронті

Напередодні журналісти видання The Wall Street Journal стверджували, що загальні втрати України та Росії нібито становлять 1 млн осіб. Зеленський наголошує, що медіа значно завищило рівень втрат Сил оборони.

Цифра про втрати України у війні, опублікована в The Wall street journal, є брехнею, заявив президент України Володимир Зеленський. Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

Так, журналісти поцікавилися, чи відповідає дійсності кількість втрат, яку озвучила 17 вересня американська газета The Wall Street Journal, в якій оцінила втрати України у війні у 80 тис.. Росія, за даними видання, втратила близько 200 тис. осіб.

“80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, що була опублікована. Значно”, — повідомив Зеленський журналістам у п’ятницю, 20 вересня.

Видання The Wall Street Journal заявило, що Україна і Росія втратили на війні один мільйон убитими і пораненими. За прогнозами журналістів, Україні з втратами буде впоратися складніше, через меншу кількість населення. Однак у довгостроковій перспективі наслідки будуть руйнівними для обох країн, які й до війни мали демографічні проблеми.

Згодом матеріал The WSJ стосовно втрат України та Росії прокоментував народний депутат та полковник СБУ Роман Костенко. За його словами , українські втрати на фронті однозначно нижчі, ніж це було озвучено в американській газеті. Водночас, інформація є державною таємницею, тому не може бути оприлюднена.

Коломієць Надія

Recent Posts

Хотіла уваги Чарльза: як вагітна принцеса Діана налякала королеву Єлизавету ІІ

Вагітна принцеса Діана в 1982 році була настільки нещасною, що кинулася зі сходів, аби привернути…

3 хв. ago

Ізраїль знову завдав удару по Лівану: “Хезболла” випустила ракети у відповідь

Армія оборони Ізраїлю у суботу, 21 вересня, завдала авіаударів по об'єктах "Хезболли" у Лівану. Одразу після ізраїльскої…

8 хв. ago

Оренда житла в Україні: названі найдорожчі та найдешевші регіони

Середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні у серпні 2024 року становила 6 962 гривень. Це на 0,7%…

18 хв. ago

Хлопець натрапив на рибу-“психопатку”, яка переслідуватиме його в кошмарах (відео)

Шукач пригод і завзятий рибалка Кем Вайлд досліджував мулисті мілини в регіоні Пілбара, великому, сухому…

22 хв. ago

Журналісти дізналися, коли з’явиться закон про демобілізацію

Найближчим часом в Україні не планується проводити демобілізацію військових, які служать від початку повномасштабного вторгнення.…

26 хв. ago

Удари по арсеналах Росії: у зоні досяжності українських дронів 42 склади, – експерт

У зоні досяжності засобів ураження Сил оборони України перебувають десятки російських складів із боєприпасами, зазначив військово-політичний оглядач Олександр…

35 хв. ago