Дрони СБУ вдарили по аеродрому Шайковка з російськими Ту-22М3

Дрони СБУ 21 вересня вразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка у Калузької області РФ. Там базується 52 важкий бомбардувальний авіаційний полк РФ (військова частина 33310). На озброєнні цього полку стоять бомбардувальники Ту-22М3.

Про це повідомив співрозмовник hromadske у СБУ. Додаткових деталей атаки він не навів. Яка саме інфраструктура авіабази могла бути вражена, не повідомляється. Супутникових знімків наслідків атаки OSINT-розслідувачі поки що не публікували.

Шайковка – це військовий аеродром у Калузької області Росії. Там базується 52 важкий бомбардувальний авіаційний полк РФ (військова частина 33310). На озброєнні цього полку стоять бомбардувальники Ту-22М3. Саме ці літаки випускають ракети Х-22 по Україні. Українські війська та спецслужби вже неодноразово атакували авіабазу Шайковка.

Також джерело журналістів розкрило подробиці удару безпілотників СБУ по 23-му арсеналу головного артилерійського управління Міноборони РФ біля населеного пункту Октябрьский Тверської області. Як зазначає співрозмовник hromadske, на складі зберігалося, зокрема, артилерійське та ракетне озброєння для оперативно-тактичних ракетних комплексів Іскандер та тактичних ракетних комплексів Точка-У. Після прильотів на складі розпочалася детонація, фіксується п’ять пожеж.

“СБУ разом з усіма Силами оборони України системно зменшує ракетно-артилерійський потенціал ворога. Цього тижня ми вже підірвали великий арсенал у Торопці Тверській області. Сьогодні настала черга наступного за розмірами складу – одного з важливих логістичних пунктів ворога, де зберігалися боєприпаси для ударів по Україні. Сезон “падіння уламків” – у самому розпалі”, – повідомило “РБК-Україна” поінформоване джерело в СБУ.

Нагадаємо, російська влада не визнає попадань дронів по своїх військових об’єктах. Їхні склади боєкомплектів видовищно горять лише після того, як російська ППО “успішно відпрацювала” та збила всі безпілотники, але ж “падіння уламків” викликає потужні вибухи, схожі на ядерні, а також детонації та пожежі.

Коломієць Надія

Recent Posts

Нові правила перевірки документів та видачі повісток: які зміни готують українцям

В Україні готують зміни до законодавства стосовно перевірки військово-облікових документів та отримання повісток. Омбудсман Дмитро Лубінець опублікував інфографіку,…

14 хв. ago

Водіїв попередили: вікові обмеження можуть залишити вас без авто

Українські водії старшого віку можуть зіткнутися з новими правилами керування транспортними засобами. У Верховній Раді…

23 хв. ago

Жінка продала старий диван за $500, а потім дізналася, що він коштував у 40 разів дорожче (фото)

Жюль Шрайнер із Карпентерсвілля, штат Іллінойс, США, спершу була впевнена, що знайшла золоту жилу, продавши…

29 хв. ago

У Києві погіршилася якість повітря: у яких районах нема чим дихати

У суботу, 21 вересня, Київ накрив густий дим та неприємний запах. У столиці зафіксовано тимчасове погіршення…

34 хв. ago

Нацбанк ускладнить життя: нові правила арешту коштів

Нацбанк України вирішив змінити правила безготівкових розрахунків, щоб зробити арешт грошей на банківських рахунках прозорішим…

42 хв. ago

Річницю розлучення Анджеліна Джолі відсвяткувала розкішною фотосесією з божевільною зачіскою

Анджеліна розлучилася з Бредом Піттом рівно вісім років тому. У річницю цієї події вона і влаштувала…

46 хв. ago