Хто першим моргне: The Times оцінив, чи стане Курська операція поворотним моментом у війні

Україна застала Росію зненацька своїм проривом через кордон у Курській області і встигла захопити чимало території. Однак, як пише The Times, через два тижні після початку операції все ще незрозуміло, чого Україна намагається досягти цим вторгненням у Росію та які її кінцеві цілі – консолідувати свої здобутки та захистити захоплену ділянку російської землі, або вибрати відступ і атакувати в іншому місці.

Підвищення морального духу

На передовій на Донбасі українські солдати поступаються перед переважаючою вогневою потужністю Росії, до цього додаються відключення  електроенергії у містах. Але після місяців невдач міні-вторгнення до Росії дало українцям привід для свята і забезпечило такий необхідний підйом морального духу.

Але це повідомлення не лише для українців, але й для союзників за кордоном щоб спонукати їх пришвидшити постачання зброї. “Це сигнал  Європі та США: “Ми переможці, підтримайте нас. Якби у нас було X зброї, ми могли б робити більше таких атак”, йдеться у статті.

Важелі для переговорів

Якщо Дональд Трамп переможе на виборах і відмовиться від підтримки України, їй доведеться піти на мирні переговори.

“Окупація понад 1250 квадратних кілометрів російської території зміцнює переговорну позицію Зеленського. Більш химерно, деякі припускають, що Україна може спробувати захопити АЕС у Курську як розмінну монету для обміну з окупованою Росією АЕС у Запоріжжі”, – пише Times.

Водночас утримання території в Курській області може коштувати Україні занадто дорого, якщо елітні українські війська у Курській області опиняться у пастці і будуть розбиті.

Відвернути російські війська

Росія неухильно наступає на Покровськ на сході України. Тож, як пише Times, Україна можливо зробила ставку на те, що асиметрична атака на слабо захищену ділянку кордону може змусити Росію передислокувати свої війська.

Можливо, Путіну доведеться закликати власні загартовані в боях війська з Донбасу, щоб вибити українців з Курської області, але наразі він протистоїть цій спокусі, і безжалісний російський наступ на Покровськ триває.

“Виникає питання: хто першим моргне? Путін виведе свої елітні війська з Покровська для захисту кордонів Росії чи Зеленський відмовиться від наступу у Курській області, щоб утримати лінію на Донбасі?”, – задає питання Times.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пару альпіністів знайшли мертвими в обіймах одне одного після останнього дзвінка до рятувальників

У Франції двох альпіністів знайшли мертвими в обіймах одне одного. Про це повідомляє Need To Know. Пару,…

1 хв. ago

Хлопці прийдуть – порядок наведуть. До чого може призвести побиття військового у Смілі

Жахлива історія з побиттям і приниженням військового у Смілі є дуже показовою, попереджає громадський діяч…

9 хв. ago

Субсидія не для всіх: кому не дадуть допомогу від держави

Українці, які не можуть самостійно сплатити за житлово-комунальні послуги, можуть звернутися до держави по субсидію. Проте…

16 хв. ago

Хрущовки підуть під реконструкцію: куди подінуться мешканці старих багатоповерхівок

В Україні розглядають план реконструкції старих житлових будинків і можуть представити законопроєкт до кінця року,…

25 хв. ago

Чи мобілізують офіцерів запасу: юрист дав відповів

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Однак категорії деякі чоловіки можуть бути звільнені від…

34 хв. ago

Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: кого це стосується

Українські пенсіонери мають низку пільг, однією з таких є звільнення від сплати податку за земельні ділянки.…

42 хв. ago