Без виходу на кордони 1991 року, але в ЄС та НАТО: Борис Джонсон оприлюднив мирний план Трампа для України

Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, після зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, оприлюднив компромісний мирний план для України. Він може покласти край цій жахливій війні. Але для його реалізації Україні треба відмовитись від виходу на кордони 1991 року й надати спеціальний статус “російськомовним”.

Відповідні тези Джонсон описав в авторській колонці видання Daily Mail. За його словами, Трамп – саме той лідер, який зможе врятувати Україну й покласти край війні. Адже республіканець розуміє наслідки для США та світу у разі програшу у цьому протистоянні України. 

“Я вірю, що Трамп може покласти війні край — на правильних умовах для України й Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити”, — сказав експрем’єр Британії.

Які умови для “миру” пропонуються

Джонсон додав, що умови для припинення війни в Україні вже обговорювались не раз. Трамп здатен піти на наступні кроки, які він вважає вигідними для України:

  • вихід на кордони 24.02.2022 (це, фактично, відмова від вимоги щодо кордонів 1991 року);
  • вступ України до ЄС та НАТО;
  • озброєння коштом США;
  • українська армія замість американської розміщується на базах США в ЄС для захисту від РФ та інших агресорів та стає найсильнішою у Європі.

Для того, щоб це стало можливим, Джонсон та Трамп пропонують певні “плюшки”  для президента РФ Путіна. Йдеться про спеціальний статус для російськомовного населення України. Це потрібно для того, щоб диктатор зміг сказати населенню своєї країни, що досяг мети “спецоперації” по денацифікації України. Ще у якості “подарунків” для Путіна передбачається глобальне відновлення відносин з Росією. Посередником у цьому процесі буде саме Дональд Трамп.

Джонсон назвав цей план нелегким. Він зазначив, що знадобиться “сила, рішучість і сталеві нерви” для його реалізації. Але, на його думку, це шанс завершити війну. І Трамп, за словами експрем’єра Британії, показав, що у нього є все, щоб втілити це в життя.

“Вашингтон під керівництвом Трампа повинен буде показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою”, – резюмував Джонсон.

Зустріч Трампа та Джонсона

Політики зустрілись 16 липня у США. Це сталось після того, як Трампа офіційно оголосили кандидатом у президенти США. Після спілкування Джонсон написав у мережі Х (раніше Twitter), що впевнений, що Дональд Трамп, у разі перемоги на виборах, надасть сильну підтримку Україні та її демократії.

Нагадаємо, що Дональд Трамп неодноразово заявляв, що він може завершити війну в Україні за один день. На його думку, Україна не виграє війну проти Росії, тому варто частково йти на умови окупантів. Також він казав, що РФ ніколи б не напала на Україну, якби він керував США.

У нещодавній бесіді з президентом України Володимиром Зеленський Трамп теж висловився щодо припинення війни. Він заявив, що здатен забезпечити чесний та тривалий мир. Кандидат у президенти США пообіцяв “принести мир у всьому світі”. Трамп також закликав Зеленського не вірити у неправдиві новини про те, що перемога представника від республіканців на виборах насправді буде вигідною для Путіна.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago