Військовий ЗСУ закликав мобілізувати молодих чоловіків

У складі Збройних Сил України пліч-о-пліч стоять воїни різних поколінь, однак молоді бійці виявляються більш витривалими. На це звернув увагу військовий ЗСУ Кирило Сазонов. Також він відзначив, що при бронюванні від мобілізації слід звертати увагу не на рівень зарплати працівників, а на важливість підприємства для оборони та життєдіяльності суспільства.

Відповідну заяву Сазонов зробив в ефірі Ранок.LIVE 21 червня.

Під час виступу Кирило Сазонов наголосив, що у його підрозділі воюють як молоді, так і старші бійці, які ефективно виконують бойові завдання разом. Військовий підкреслив, що наразі чоловіків до 25 років мобілізують виключно за їхнім бажанням — за контрактом. Хоча вони витриваліші фізично.

Сазонов виступив проти безцільного бронювання

Кирило Сазонов висловився категорично проти бронювання від мобілізації працівників підприємств, які не сприяють перемозі України. Він наголосив на важливості бронювання працівників, які дійсно необхідні для забезпечення життєдіяльності країни.

“Якщо ми будемо нескінченно затягувати війну, надаючи бронь кому завгодно, чи то погонщикам верблюдів, чи вирощувачам страусів, ми ризикуємо продовжувати конфлікт на невизначений термін. Натомість потрібно зосередитися на мобілізації і за пів року звільнити наші території, залишивши лише невелику частину професійних військових. Необхідно бронювати енергетиків, працівників оборонних підприємств та тих, хто працює на підприємствах безперервного циклу”, — заявив Сазонов.

За словами військового, до мобілізації слід підходити з функціональної точки зору, а не як до політичного питання. Це дозволить ефективніше використовувати людські ресурси та наблизити перемогу України.

Таким чином, Кирило Сазонов підкреслив важливість зваженого підходу до бронювання і мобілізації, який враховує реальні потреби оборони та життєдіяльності країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

З роботи зможуть звільнити за порушення правил поведінки: Зеленський підписав закон

Верховна Рада подолала вето президента України та схвалила із врахуванням його пропозицій проєкт закону №7731…

8 хв. ago

В Укренерго розповіли, коли 3 липня буде найгірша ситуація зі світлом в Україні

Графіки відключень світла у середу, 3 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження споживання…

56 хв. ago

“Вирішуємо наше майбутнє”: Джилл Байден прокоментувала дебати чоловіка

Каденція Джо Байдена добігає кінця. Восени 2024 року стане відомо, чи оберуть його на другий…

1 годину ago

Після введення шестиденного робочого тижня у Греції розпочалися протести

У Греції набули чинності законодавчі зміни, які формально запроваджують шестиденний робочий тиждень. Вони вже викликали…

1 годину ago

В Німеччині чоловік на вулиці знайшов приголомшливу суму грошей: що він з ними зробив

У Німеччині чоловік знайшов на вулиці практично 16,5 тисяч євро. Громадянин звернувся до поліції та повернув їх власнику.…

1 годину ago

Щоб перемогти у війні, Україна має мобілізувати 500 тисяч осіб, — Дикий

Щоб почати перемагати у війні, Україні потрібно мобілізувати 500 тисяч осіб. Про це розповів ветеран…

1 годину ago