Зеленський підозрює генералів ЗСУ у приховуванні реального стану речей на фронті

Прорив кордону на Харківщині і просування російських військ викликало резонанс в українському суспільстві. Бійці Сил оборони звинуватили місцеву владу в непідготовці фортифікаційних споруд на кордоні з РФ та у прикрашанні дійсності для уряду. Президент України і верховний головнокомандувач Володимир Зеленський почав підозрювати, що не отримує всієї інформації з фронту. Про це пише The Economist.

Видання наводить слова командира розвідувального підрозділу 57-ї бригади ЗСУ Дениса Ярославського, який вважає, що українська державна модель управління на регіональному рівні нічим не відрізняється від російської.

“Керівники на місцях приховують інформацію, яка має надходити до Києва, про свої провали в управлінні. Керівники центрального рівня, які часто є кураторами регіональних ставлеників, ще більше згладжують реальність, приносячи Першій особі лише позитивну інформацію”, – зазначив Ярославський.

Він зауважив, що чиновники знаходять різні виправдання щодо відсутності мінних загороджень. Денис Ярославський також згадав “зуби дракона” на кордоні, які лежать з літа 2023 року на узбіччі дороги під Липцями.

“Вони створюють йому (президенту — ред.) паралельну реальність, яка не відповідає подіям у реальному секторі”, – пише Ярославський, закликаючи Зеленського не наслідувати Володимира Путіна, “чиє життя обертається навколо папірців, які йому приносять помічники”.

За його словами Зеленський уже відчув, що йому, ймовірно, не кажуть всієї правди.

“Принаймні це він кричить своїм генералам”, – сказав Ярославський виданню The Economist.

12 травня Денис Ярославський оприлюднив пост про те, що ЗС РФ змогли швидко просунутися на Харківщині через відсутність мінних загороджень.

14 травня у командуванні 57-ї бригади відреагували на публікацію Ярославського і заявили, що слова бійця не відповідають дійсності.

“Даний пост — це його власне бачення ситуації, не входить до компетенції військовослужбовця і не відображає офіційну позицію бригади”, — йдеться в повідомленні.

21 травня повідомлялося, що ЗС РФ понад тиждень тому розпочали наступ на Харківщині та намагалися взяти під свій контроль місто Вовчанськ, що розташоване неподалік від кордону. Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію на цьому напрямку.

За словами полковника запасу ЗСУ Петра Черника, дії противника в Харківській області є цілком очікуваними. Після того, як план росіян остаточно провалиться, вони повернуться до минулої стратегії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Путін назвав талібів союзниками у боротьбі з тероризмом (відео)

Керівництво Афганістану є союзником Росії в боротьбі з тероризмом. Про це сьогодні, 4 липня, заявив…

13 хв. ago

Йшли впритул до ворога: 3 ОШБр могла просунутись вперед на кілометри

Бійці Третьої штурмової бригади ЗСУ штурмували окопи ЗС РФ на кордоні Харківської та Луганської областей. На відео…

16 хв. ago

“Вже виїхав”: Залужний скоро почне виконувати обов’язки посла у Британії

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уже вирушив до Великої Британії та найближчим часом почне свою…

27 хв. ago

Поки ТЦК гребуть усіх: Зеленський розповів гірку правду про ЗСУ

У Збройних Силах України є 14 бригад без зброї, оскільки вона досі не прийшла від…

30 хв. ago

Омолоджуючі відтінки одягу, які миттєво освіжають образ жінки

Правильно підібравши вбрання жінка може виглядати набагато молодшою ​​за свій справжній вік. Особливу увагу стилісти…

35 хв. ago

Зайнялись криміналом: колишній співробітник СБУ та прокурор викрадали людей

У Обухівському райсуді Київської області вже скоро розпочнеться розгляд не зовсім типової справи щодо членів…

38 хв. ago