Мобілізація в Україні посилилася: яке майно будуть забирати в ухилянтів

В Україні посилилася мобілізація – набув чинності новий закон. Стало відомо, яке майно зможуть забрати в ухилянтів. Його продадуть просто з аукціона.

Мова йде про майно ухилянтів, яке забиратимуть, якщо вони не сплатили штрафи. Юристи повідомили, що можна залишитися як без нерухомості, так і без побутових речей. Речі боржника можуть бути арештовані, вилучені та продані на державному онлайн-аукціоні “СETAM”. З суми, отриманої від реалізації, вирахують суму штрафу, а решту віддадуть власнику.

Наразі на вказаному аукціоні, що працює з 2014 року, продають безліч лотів, які були майном боржників. Там можна побачити побутову техніку, одяг, посуд, швабру, радіоприймач та навіть упаковку сухих дріжджів. З моменту набуття чинності нового мобілізаційного закону минуло мало часу, тому на аукціоні поки немає майна ухилянтів.

У пресслужбі “CETAM” повідомили, що у виконавчих провадженнях боржниками є фізичні та юридичні особи, з яких стягується заборгованість на підставі судового рішення. Покарання передбачене за невиплату заробітної плати роботодавцем, несплату боргів по аліментах та інші фінансові невиконані зобов’язання. Здебільшого це заборгованість, що виникає на підставі договорів позики та кредитних договорів.

Зазначено, що на аукціоні можна побачити лоти за стартовою ціною менше 1 грн, а також речі, які коштують мільярди гривень: літаки, судна, заводи, ТРЦ тощо.

“Зазвичай купівля такого лота залежить в першу чергу від зацікавленості покупців у ньому”, – повідомили організатори.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

6 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

11 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

17 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

28 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

29 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

33 хв. ago