“Дуже тривожно”: у ЗСУ закінчилися зенітні ракети для оборони Часового Яру, — BILD

В України закінчилися засоби ППО для оборони Часового Яру. Відповідне припущення зробив експерт BILD із аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Аналітик прокоментував відео, на якому російський штурмовик Су-25 пролетів над селом Іванівське й атакував Часів Яр. Літак рухався на низькій висоті.

Зазначається, що штурмовик наблизився до українських позицій менш ніж на три кілометри. Однак спроб збити його не було, тож, випустивши теплові пастки, літак повернувся в бік Бахмута.

Маршрут Су-25 у районі Часового Яру Фото: Bild

“Кілька місяців тому не можна було уявити, щоб над контрольованим ЗСУ містом літав російський штурмовик, а його не збивали з ПЗРК”, — підкреслив Рьопке.

За його словами, вважалося, що Україна має в арсеналі тисячі американських ПЗРК Stinger і радянських аналогів.

“Але, здається, вони добігли кінця. Дуже тривожно, що Україна, очевидно, не має зенітних ракет, щоб оборонятися тут”, — додав аналітик.

Ситуація в Часовому Ярі: що кажуть у ЗСУ?

Оборону Часового Яру 21 квітня прокоментував в ефірі телемарафону речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”підполковник Назар Волошин.

“Часів Яр тримається. Ворог тисне на Бахмутському напрямку та, зокрема, на Часів Яр. Але ситуація повністю контрольована підрозділами Сил оборони. Противника в місті немає”, — запевнив він.

Волошин розповів, що російські штурмовики заїжджають на БМП й атакують за підтримки дронів, артилерії. Ворожа авіація закидає КАБами та ФАБами як цивільну інфраструктуру, так і українські позиції по всій лінії оборони. Також “досить щільно” та постійно працює артилерія ЗС РФ. За добу було зафіксовано приблизно 120 мінометних і артилерійських обстрілів.

“Для обстрілів Часового Яру й інших населених пунктів наразі Росія використовує боєприпаси корейського та китайського виробництва. Північнокорейського, так точніше буде”, — додав речник ОСУВ “Хортиця”.

Ольга Степанова

Recent Posts

МВС розповіло про шахраїв, які пропонують оформити паспорти українцям за кордоном

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, що за кордоном активізувались аферисти, які пропонують українцям поновити паспорт…

3 хв. ago

Він зняв обручку: прихильники Дженніфер Лопес та Бена Аффлека впевнені, що їхні стосунки закінчилися

Інформація про можливе розлучення Бена Аффлека та Дженніфер Лопес з кожним днем здається все більш правдоподібною. Приводів…

13 хв. ago

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

24 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

32 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

44 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

52 хв. ago