“Ризикуємо програти війну”: в ЗСУ пояснили, чому мобілізувати потрібно саме молодь

Майор ЗСУ, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Збройних сил України Максим Жорін заявив, що битися на війні повинні молоді чоловіки. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“Воювати мають молоді. Якщо проаналізувати досвід війн минулого сторіччя, ця істина стане всім зрозумілою”, — сказав Максим Жорін.

З його слів, йдеться в першу чергу про свідомий вибір молоді брати відповідальність за свою країну. Майор наголосив, що молоді люди мають кращу фізичну підготовку, можуть приймати швидші рішення та більш креативно мислять.

“Багато в чому саме цим був зумовлений успіх Азову у 2014 році. Більшість добровольців того часу — молоді люди. І це себе виправдало”, — пояснив він та зауважив, що наразі цей принцип працює і в 3-й ОШБр.

Максим Жорін вважає, що 27 років — це “абсолютно неадекватний вік призову”, а тому його потрібно змінювати. Він переконаний, що потрібно залучати молодь, яка після закінчення війни матиме достатньо досвіду, амбіцій, сил і моральних прав, аби взяти на себе керівництво країною.

Крім цього, заступник командира 3-ї ОШБр заявив, що якщо продовжити існуючу політику мобілізації, “ризикуємо програти війну” і фізично, і морально, коли для значної частини цілого покоління війна буде чимось стороннім та не впливатиме на формування їхньої особистості.

Нагадаємо, 20 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів, що Україні не потрібно мобілізувати 500 тисяч чоловіків. Зокрема, ця цифра може бути меншою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

35 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

36 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

39 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

53 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

56 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

59 хв. ago