ЗСУ здатні тримати оборону на захід від Авдіївки – ISW

Сили оборони України здатні створити нові оборонні рубежі неподалік від Авдіївки та зупинити наступ військ РФ на цій ділянці фронту. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

18 лютого Міністерство оборони Росії заявило, що підрозділи російського Центрального угруповання військ повністю захопили Авдіївку, просунувшись углиб на 8,6 кілометрів. У відомстві додали, що війська РФ продовжують наступ з метою захоплення додаткових територій у Донецькій області.

Кілька російських блогерів заявили, що ЗСУ начебто бракує добре підготовлених оборонних позицій на захід від Авдіївки, і що окупаційні війська зможуть просунутися далі в західну частину Донецької області через “паніку” і “дезорганізацію” українських військ, що відходять з міста.

– ISW досі не бачив відеозаписів безладного відходу українських військ, які б підтверджували ці російські заяви, – вказують аналітики.

В Інституті додали, що наявні знімки, які наразі не будуть представляти чи описувати більш детально, щоб зберегти оперативну безпеку України, не підтверджують те, що українським силам бракує підготовлених оборонних позицій на захід від Авдіївки.

Українське командування також нещодавно перекинуло на напрямок нові підрозділи, щоб контратакувати російські війська і забезпечити коридор для евакуації українських підрозділів, що відходять з Авдіївки.

У ISW вважають, що ці нові підрозділи, ймовірно, здатні зайняти і утримувати оборонні позиції проти військ РФ, послаблених в результаті штурмів міста.

– Російські війська, що зазнали значних втрат в особовому складі і техніці при захопленні Авдіївки, ймовірно, досягнуть кульмінації, коли зіткнуться з відносно свіжими українськими підрозділами, які займуть підготовлені оборонні позиції, – резюмують в Інституті.

Нагадаємо, 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські підрозділи відходять з Авдіївки через ситуацію довкола міста та з метою збереження життя і здоров’я військових.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

2 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

2 години ago