Кадирівець у брендовій худі: Україна віддала РФ полоненого бійця “Ахмату”

18 жовтня Україна провела обмін полоненими з Росією, повернувши 95 своїх військовослужбовців, серед яких були й захисники “Азову” та ті, хто отримав тривалі вироки від окупантів. Однак цей обмін запам’ятався ще однією деталлю — поверненням кадирівця зі спецпідрозділу “Ахмат” Акрамана Масхабова.

За інформацією “Агентства“, цей бойовик став відомим у мережі після відео від українського проєкту “Хочу жити”. На записі Масхабов був помічений у худі, ймовірно, бренду Stefano Ricci, що коштує понад 2 тисячі доларів. Втім, існують підозри, що це була підробка.

Джерела також стверджують, що Масхабов міг бути причетний до торгівлі посвідченнями майстрів спорту. За наявними даними, він приєднався до армії як мінімум у липні 2023 року, про що свідчать його фотографії у військовій формі зі зброєю, розміщені в соцмережах.

Під час перебування в полоні Масхабов розповідав, що він родом із Грозного та був мобілізований приблизно за три місяці до свого захоплення. За його словами, його бліндаж згорів у перший день боїв, після чого він та група з 28 бійців добу блукали лісом і зрештою знайшли притулок на млині, де їх і взяли в полон.

Раніше командир “Ахмату” Апті Алаудінов заявляв про відмову від кадирівців, що потрапили в полон під час боїв на Курщині, підкреслюючи, що такі втрати не мають значення для їхнього підрозділу.

Повернення українських героїв

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час обміну додому повернулися українці, які отримали “вироки” судів Росії. Зокрема, 28 військовослужбовців засуджені на довгі терміни ув’язнення, а 20 — на довічне. Серед звільнених — бійці, які захищали Україну з перших днів війни.

До України повернувся і Микита Шаульський, захисник Маріуполя, який брав участь у боях з першого дня повномасштабного вторгнення. Його історія особливо трагічна: його 12-річний брат Максим і бабуся Валентина загинули від російських ударів по Кривому Рогу.

Романчук Микола

Recent Posts

Осінній стиль: 5 трендових образів для дощової погоди

Осінь — це не лише про затишок, гарячий чай та прогулянки під дощем, а й…

12 хв. ago

США знову опинилися в центрі скандалу через виток секретних даних

У Сполучених Штатах Америки стартувало розслідування чергового витоку суворо секретних розвідувальних даних, що стосуються планів…

37 хв. ago

Мобілізація в Україні пішла на спад: що відбувається насправді

Колись мобілізація йшла на повну, а сьогодні ми спостерігаємо, як ці показники знижуються. За словами…

45 хв. ago

Уроки просто так не пропустиш: Міносвіти закручує гайки школярам

Міністерство освіти та науки України вирішило: досить терпіти безвідповідальність. Нові правила вже на підході, і…

53 хв. ago

Професійні прибиральники назвали 7 помилок, які ви робите щодня

Що ви знаєте про справжнє прибирання? Ні, не про те, коли ви просто розкидаєте аромати…

1 годину ago

Названо ідеальне місце в Європі для зустрічі Різдва під теплим сонцем

Для тих, хто втомився від холодних зимових свят і мріє про тепле Різдво, є чудова…

2 години ago