Багато безпілотників, багато вибухів, багато регіонів: дев’ять російських областей мали “вибухову” ніч

Дев’ять областей Росії, зокрема й Москва, пережили справжню “вибухову ніч” 20 жовтня, коли на їхні території налетіли безпілотники. За офіційними повідомленнями, російська ППО нібито “знешкодила” всі загрози, але відео, що заполонили російські соціальні мережі, свідчать про інше — ніч була далеко не такою спокійною, як стверджують чиновники.

За даними російських регіональних посадовців та телеграм-каналів, безпілотники атакували Липецьку, Тульську, Рязанську, Орловську, Іванівську, Курську, Калузьку, Нижегородську та Московську області. Загальна картина виглядає так:

  • Московська область: в Раменському, за словами мера Москви Сергія Собяніна, збили один дрон. Однак чи дійсно все було під контролем — питання відкрите.
  • Липецька область: російські джерела заявляють про “успішне збиття” 11 дронів. Незважаючи на це, ніч супроводжувалася гучними вибухами, які чули місцеві жителі. Вірогідно, ціллю був військовий аеродром.
  • Орловська область: російські військові звітують про збиття восьми безпілотників, але точних даних про місця атак немає. Місцеві мешканці чули потужні вибухи.
  • Курська область: значні вибухи в Курську та Залізногірську. Офіційно заявлено про знищення восьми дронів, але деталі поки відсутні.
  • Нижегородська область: стратегічно важливий завод, що виробляє вибухівку, став ціллю атаки. Попри інтенсивну роботу ППО, частина дронів все ж долетіла та завдала ударів по об’єкту.
  • Калузька, Іванівська, Тульська, Рязанська області: поки що інформації про результати атак немає.

Брянськ під ударами: дрони атакували завод “Кремній”

Ще одна “гаряча точка” — місто Брянськ, де в ніч на 19 жовтня безпілотники обстріляли оборонний завод “Кремній”. За даними російських ЗМІ, після удару над містом здійнялася хмара диму, а вогняна заграва була видима здалеку.

Хоча офіційні джерела запевняють, що протиповітряна оборона відпрацювала бездоганно, соцмережі рясніли відео та фото потужної пожежі, що спалахнула на території заводу. Губернатор Олександр Богомаз запевнив, що всі дрони були знищені, однак численні очевидці повідомляють про серію вибухів, що лунали в різних районах міста.

Романчук Микола

Recent Posts

“У ЗСУ криза мотивації”: боєць розповів про виснаження та втрату надії серед військових

Захисник 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас розповів, що серед бійців ЗСУ дедалі частіше спостерігається…

2 хв. ago

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

43 хв. ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

58 хв. ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

1 годину ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

2 години ago

Аеропорт у Новій Зеландії ввів обмеження на довгі обійми пасажирів

Аеропорт Дунедін у Новій Зеландії викликав справжній шквал емоцій та дискусій у мережі через новий…

2 години ago