Багато безпілотників, багато вибухів, багато регіонів: дев’ять російських областей мали “вибухову” ніч

Дев’ять областей Росії, зокрема й Москва, пережили справжню “вибухову ніч” 20 жовтня, коли на їхні території налетіли безпілотники. За офіційними повідомленнями, російська ППО нібито “знешкодила” всі загрози, але відео, що заполонили російські соціальні мережі, свідчать про інше — ніч була далеко не такою спокійною, як стверджують чиновники.

За даними російських регіональних посадовців та телеграм-каналів, безпілотники атакували Липецьку, Тульську, Рязанську, Орловську, Іванівську, Курську, Калузьку, Нижегородську та Московську області. Загальна картина виглядає так:

  • Московська область: в Раменському, за словами мера Москви Сергія Собяніна, збили один дрон. Однак чи дійсно все було під контролем — питання відкрите.
  • Липецька область: російські джерела заявляють про “успішне збиття” 11 дронів. Незважаючи на це, ніч супроводжувалася гучними вибухами, які чули місцеві жителі. Вірогідно, ціллю був військовий аеродром.
  • Орловська область: російські військові звітують про збиття восьми безпілотників, але точних даних про місця атак немає. Місцеві мешканці чули потужні вибухи.
  • Курська область: значні вибухи в Курську та Залізногірську. Офіційно заявлено про знищення восьми дронів, але деталі поки відсутні.
  • Нижегородська область: стратегічно важливий завод, що виробляє вибухівку, став ціллю атаки. Попри інтенсивну роботу ППО, частина дронів все ж долетіла та завдала ударів по об’єкту.
  • Калузька, Іванівська, Тульська, Рязанська області: поки що інформації про результати атак немає.

Брянськ під ударами: дрони атакували завод “Кремній”

Ще одна “гаряча точка” — місто Брянськ, де в ніч на 19 жовтня безпілотники обстріляли оборонний завод “Кремній”. За даними російських ЗМІ, після удару над містом здійнялася хмара диму, а вогняна заграва була видима здалеку.

Хоча офіційні джерела запевняють, що протиповітряна оборона відпрацювала бездоганно, соцмережі рясніли відео та фото потужної пожежі, що спалахнула на території заводу. Губернатор Олександр Богомаз запевнив, що всі дрони були знищені, однак численні очевидці повідомляють про серію вибухів, що лунали в різних районах міста.

Романчук Микола

Recent Posts

У Москві загадково помер колишній топменеджер російської нафтокомпанії

Михайло Рогачов, колишній віцепрезидент російського нафтогіганта «Юкос», був знайдений мертвим у Москві. За повідомленнями російських…

1 хв. ago

Навіть відстрочка не врятує: українцям доведеться повторно оновлювати дані у ТЦК

Українці, що мали право на відстрочку від мобілізації, знову стикаються з бюрократичним лабіринтом. Хто встиг…

13 хв. ago

Топ-5 носибельних трендів зими 2024-2025 року на основі модних показів

Зима — це час, коли всі прагнуть тепла, затишку і стилю водночас. Важко сперечатися: виглядати…

28 хв. ago

SpaceX Маска отримала контракт на $733 млн від Пентагону на нові місії в космосі

Ілон Маск знову на перших шпальтах, і не просто через новий твіт. Його компанія SpaceX…

52 хв. ago

“Це не чесно!”: Хлопець обурений, що дівчина взяла у “союзники” ШІ під час їхніх сварок

Коли суперечки у стосунках доходять до такої точки, що одна зі сторін починає залучати штучний…

1 годину ago

Сеанс у труні за 150 тисяч: У Росії почали лікувати депресію за допомогою “гроботерапії”

Думаєте, вже нічого не зможе вас здивувати? Схоже, росіяни знову вирішили перевершити самих себе. Тепер…

1 годину ago