Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС.

У ніч на 20 вересня країна-агресорка РФ атакувала Хмельниччину дронами. Ворожий безпілотник впритул наблизився до Хмельницької атомної електростанції. Влучання в об’єкт не допущено. Про це повідомив керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін у своєму телеграм-каналі.

«Сьогодні, під час нічної атаки, був зафіксований проліт російського ударного БПЛА типу «Шахед» у безпосередній близькості до ХАЕС», – заявив глава регіону.

Він наголосив, що Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС, і сьогоднішній інцидент із «Шахедом» біля ХАЕС – чергове тому підтвердження.

«Дякую силам ППО за ефективну роботу!», – додав Тюрін.

Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли російський дрон наближається до Хмельницьокї АЕС. Перед сьогоднішнім інцидентом це сталося в ніч на 12 вересня. 

Нагадаємо, що в ніч проти 20 вересня повітряну тривогу було оголошено майже по всій території України. Росія масовано атакувала ударними БПЛА. Сили ППО активно працювали, відбиваючи ворожі атаки. Вибухи чули, зокрема, в передмісті Дніпра, Запоріжжі, Хмельницькій та Київській областях, а також в Івано-Франківську. 

За даними очільниці Івано-Франківщині Світлани Онищук, унаслідок ворожої атаки на область ніхто не постраждав. На Рівненщині теж минулося без потерпілих і руйнувань.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

38 секунд ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

10 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

18 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

25 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

34 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

43 хв. ago