Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов’язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не має юридичної сили. Про це в інтерв’ю“РБК-Україна” розповіла адвокат юридичної компанії “Riyako&Partners” Катерина Аніщенко.

За словами експерта, повноваження вручати повістки, окрім військовослужбовців ТЦК, також є у представників органів місцевої влади, місцевого самоврядування, голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).

Аніщенко розповіла, що таке повідомлення про необхідність прийти в органи місцевої влади або в ТЦК іноді вручають батькам чоловіка.

“Але такий документ не тягне за собою жодних юридичних наслідків, доки сам чоловік не розпишеться в отриманні повістки”, — пояснила юрист.

Вона також зазначила, що вручення повістки має відбуватися в належний спосіб, який визначає закон. Це або вручення особисто в руки, або поштою. При цьому юристка зауважила, що не чула про випадки, коли військовозобов’язаного штрафували за ігнорування повістки, яку було надіслано поштою.

“Така практика буде поширеною, але не так скоро, як дехто очікує. Так, поширюється інформація, що після оновлення на вимогу закону військово-облікових даних усім масово надсилатимуть ці повістки, що вони генеруватимуться через систему “Оберіг”, і що їх вручатимуть тим, хто оновив дані через застосунок Резерв+, через ЦНАПи або через особисту явку до ТЦК і СП”, — зазначила вона.

За її словами, це питання часу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Елітна дача зрадника Медведчука в Карпатах почне приносити гроші Україні

В Україні шукають оцінювачів та управителей для заарештованої дачі "Ведмежа діброва" колаборанта Віктора Медведчука. Йдеться не лише про…

3 хв. ago

Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу «Хезболли»

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу…

8 хв. ago

Перехід на зимовий час в Україні — коли будуть переводити годинник

Цьогоріч в Україні будуть переводити годинники на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Цей…

10 хв. ago

Пластичні хірурги розповіли, що дочка Дональда Трампа могла змінити у своїй зовнішності

42-річна Іванка Трамп, дочка 45-го президента США і кандидата на найвищу посаду в країні Дональда…

19 хв. ago

У Карпатах можуть прокинутися вулкани: сейсмолог оцінив загрозу для України

Днями в Румунії стався землетрус, його відчули навіть в Одеській області. Вже тривалий час експерти попереджають…

28 хв. ago

Отримали штраф від ТЦК? Дізнайтеся, як успішно його оскаржити

В умовах воєнного стану та мобілізації в Україні військовозобов'язані можуть зіткнутися з накладенням штрафів за…

36 хв. ago