Вже влітку: винищувачі F-16 захистять Харків від ударів КАБами

Командувач військово-повітряними силами Нідерландів генерал Арнуд Столманн заявив, що вже приблизно влітку у небі над Україною нарешті з’являться винищувачі F-16. Про це відомо з матеріалу The Guardian від 20 червня.

“Я повністю розумію українську позицію, вони хочуть зробити це якомога швидше… Ми реалізуємо проєкт настільки швидко, наскільки можемо, ми дійсно розширюємо наші можливості”, — запевнила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

Передбачається, що РФ намагатиметься знищити F-16 на аеродромах. Літаки доведеться ретельно ховати та захищати протиракетними системами, щоб уникнути втрат одразу після їх отримання.

“Порівняно з МіГ-29, Су-27 і Су-25, F-16 може нести більшу вантажність озброєння, що відповідає потужності українського тактичного бомбардувальника Су-24. Крім того, F-16 оснащений більш потужною радіолокаційною системою, яка може допомогти пом’якшити недоліки радарів, яких Київ зазнав під час війни”, — зазначили у ЗМІ.

Колишній український військовий льотчик Анатолій Храпчинський спрогнозував, що ЗС РФ будуть змушені змінювати тактику. Він пояснив, що після прибуття F-16 Сили оборони ефективніше націлюватимуться на ворожі літаки й ракети.

Окрім того, на думку експерта, російським окупантам буде важко продовжувати бомбардування КАБами, які запускаються з відстані 50-70 кілометрів. У виданні підкреслили, що цю зброю Росія широко використовувала останнім часом проти Харкова. Ворог запускає бомби з власного повітряного простору. Посилаючись на “численні українські джерела”, журналісти передали, що F-16 зможуть захистити місто від таких ударів.

“З F-16 ми можемо досягти паритету в небі над Україною і завдати серйозних втрат російській авіації в прикордонній зоні”, — підкреслив Храпчинський.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принц Вільям три тижні зберігав величезну таємницю від Кейт Міддлтон

Принцу Вільяму довелося зберігати велику таємницю від коханої Кетрін, яка пройшла хімієтерапію, понад три тижні, перш…

5 хв. ago

Дівчина ексглави МЗС Дмитра Кулеби показала кадри спільної подорожі (фото, відео)

Співвласниця видавництва "Книголав" і співзасновниця агенції KSN communications Світлана Павелецька, кохана ексміністра закордонних справ Дмитра…

22 хв. ago

Зеленський: Лише силою можна примусити Росію поважати правила

Президент України Володимир Зеленський підвів підсумки свого візиту до Сполучених Штатів Америки у своєму вечірньому…

26 хв. ago

“Живий динозавр”: жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі

Жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі на австралійському пляжі. Джулі Нос та її донька…

41 хв. ago

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

51 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

59 хв. ago