У Раді можуть розглянути законопроєкт про демобілізацію наприкінці літа

Законопроєкт про демобілізацію може бути внесений на розгляд Верховної Ради України до кінця літа 2024 року. Утім це залежить від кількох факторів. Їх озвучили народні депутати від фракції “Слуга народу” і члени парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський та Ігор Копитін в коментарі виданню LIGA.net.

Здебський зазначив, що одним з основних факторів, які впливатимуть на внесення законопроєкту, є формування достатніх резервів. Він вважає, що поточна ситуація із законом про мобілізацію показує позитивні тенденції. Якщо резерви будуть сформовані, це дозволить обговорювати можливість демобілізації деяких категорій військовослужбовців.

“Питання деяких категорій ми вже обговорюємо. Наприклад, категорія 50+ — це та категорія, яка переважно працює у тилових підрозділах. Тому можна обмежити призов таких людей”, — пояснив парламентар.

Зі свого боку Копитін нагадав, що під час ухвалення закону про мобілізацію на прохання Генштабу було вилучено статтю про терміни служби в Збройних силах України. Водночас було обіцяно, що питання демобілізації буде винесено в окремий законопроєкт, який Кабінет міністрів має розробити протягом шести місяців.

“Тож появи проєкту цього документа слід очікувати в зазначений термін. Але це ми кажемо лише про текст закону. Якого він буде вигляду і який час знадобиться на його обговорення й ухвалення — покаже час”, — сказав він.

Депутат не виключив можливості внесення законопроєкту до парламенту до кінця літа.

Нагадаємо, 12 червня нардеп від “Слуги народу” Олександр Завітневич заявив, що виключення демобілізації з мобілізаційного закону, окрім Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ініціював також міністр оборони Рустем Умєров.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стосується всіх, хто має бойлер: демонтуйте або готуйтеся платити більше

Для власників бойлерів встановлені правила, ігнорування яких може спричинити переплату за комунальні послуги. Про це нагадав Центр…

24 секунди ago

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

14 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

20 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

25 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

48 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

53 хв. ago