Мобілізація в Україні: чи мають право доправляти насильно в ТЦК, — Міноборони

Право на адміністративне затримання і доставку громадянина в ТЦК мають тільки поліцейські. Про це повідомили в Міністерстві оборони в коментарі “РБК-Україна“.

Повідомляється, що уповноважені представники ТЦК прав на адміністративне затримання та доставку громадянина до Територіального центру комплектування не мають.

При цьому, як заявили представники Міністерства оборони, під час воєнного стану військовослужбовці ТЦК вживають заходів разом із поліцейськими до адміністративного затримання тих громадян, які відмовляються від отримання повісток або порушують правила військового обліку.

У матеріалі йдеться, що адміністративне затримання громадянина поліцейським може відбуватися в присутності уповноважених представників ТЦК. Крім того, законодавство не забороняє законом доправляти громадянина, якого затримав поліцейський, на транспортному засобі ТЦК за умови, що в машині перебуває представник поліції.

Також у Міноборони заявили, що процес оновлення персональних даних громадянами України та загальна мобілізація тривають одночасно. Вони не впливають один на одного. Мобілізаційні заходи тривають у звичайному режимі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

1 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

4 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

10 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

18 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

21 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

27 хв. ago