У Раді вже все вирішили: чи зможуть ТЦК продавати та переписувати мобілізовані авто

У парламенті України продовжують з понеділка, 18 березня, розгляд правок у Комітеті з нацбезпеки. Депутат Ірина Фріз на своїй Facebook-сторінці поділилася, що вирішили щодо мобілізації авто.

Депутати обговорили питання вилучення транспортних засобів територіальними центрами комплектування (ТЦК). Зокрема, враховано правки, які не дозволяють ТЦК продавати чи перереєструвати транспортні засоби, які в рамках мобілізації забрано в українців.

Ухвалено рішення, що повернення транспортного засобу його власнику протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Кабмін регулюватиме порядок, обсяг та визначення суб’єктів, у яких вилучатимуть транспортний засіб. Також триває дискусія щодо визначення у законі граничного обсягу транспортних засобів, згідно з яким можна буде їх вилучати у підприємств.

Уточнюється, що ТЦК заборонять зловживання правами, коли в одного підприємства можуть вилучити всі транспортні засоби, тоді як в іншого за “дивним збігом обставин” не вилучили жодного авто. Зазначається, що Комітет загалом розглянув 875 правок.

Деталі прийняття законопроекту про мобілізацію. Фото: скрін Facebook

У вівторок, 19 березня, планується розгляд внесення змін до закону про мобілізацію щодо забезпечення прав військовослужбовців та співробітників поліції на соціальний захист.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Вениславський пояснив, що причиною такого повільного розгляду є популізм багатьох авторів.

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв висловив сподівання, що цього тижня і наступного все ж таки вдасться розглянути всі 4 300 поправок. Після цього законопроєкт направлять на голосування у сесійній залі у другому читанні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

4 хв. ago

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

16 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

31 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

46 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

56 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

1 годину ago