У Раді вже все вирішили: чи зможуть ТЦК продавати та переписувати мобілізовані авто

У парламенті України продовжують з понеділка, 18 березня, розгляд правок у Комітеті з нацбезпеки. Депутат Ірина Фріз на своїй Facebook-сторінці поділилася, що вирішили щодо мобілізації авто.

Депутати обговорили питання вилучення транспортних засобів територіальними центрами комплектування (ТЦК). Зокрема, враховано правки, які не дозволяють ТЦК продавати чи перереєструвати транспортні засоби, які в рамках мобілізації забрано в українців.

Ухвалено рішення, що повернення транспортного засобу його власнику протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Кабмін регулюватиме порядок, обсяг та визначення суб’єктів, у яких вилучатимуть транспортний засіб. Також триває дискусія щодо визначення у законі граничного обсягу транспортних засобів, згідно з яким можна буде їх вилучати у підприємств.

Уточнюється, що ТЦК заборонять зловживання правами, коли в одного підприємства можуть вилучити всі транспортні засоби, тоді як в іншого за “дивним збігом обставин” не вилучили жодного авто. Зазначається, що Комітет загалом розглянув 875 правок.

Деталі прийняття законопроекту про мобілізацію. Фото: скрін Facebook

У вівторок, 19 березня, планується розгляд внесення змін до закону про мобілізацію щодо забезпечення прав військовослужбовців та співробітників поліції на соціальний захист.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Вениславський пояснив, що причиною такого повільного розгляду є популізм багатьох авторів.

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв висловив сподівання, що цього тижня і наступного все ж таки вдасться розглянути всі 4 300 поправок. Після цього законопроєкт направлять на голосування у сесійній залі у другому читанні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

42 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

43 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

45 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

55 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

57 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

59 хв. ago