РФ планує до кінця року сформувати дві загальновійськові армії та 30 з’єднань

Глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив про намір створити дві загальновійськові армії та 30 з’єднань у 2024 році. Про це він повідомив 20 березня під час засідання колегії відомства, передають “Известия”.

“До кінця року планується сформувати дві загальновійськові армії і 30 з’єднань, зокрема 14 дивізій і 16 бригад”, — заявив глава оборонного відомства країни-агресора.

Шойгу також зазначив, що наразі вже створено армійський корпус, мотострілецьку дивізію, Дніпровську річкову флотилію і бригаду річкових катерів флотилії. За його словами, Міноборони РФ буде продовжувати покращувати бойову і чисельну готовність російської армії відповідно до “загроз, що виникають” для національної безпеки.

Путін готується до війни з НАТО — ISW

Раніше, 26 лютого, президент Росії Володимир Путін підписав указ про відтворення Ленінградського та Московського військових округів. На думку аналітиків ISW, заява російського президента про необхідність створення Ленінградського військового округу після вступу Фінляндії до НАТО сигналізувала про готовність Кремля протистояти НАТО.

Також нагадаємо, що після закриття виборчих дільниць на виборах президента Росії Путін заявив журналістам, що не виключає конфлікту РФ з країнами НАТО. Крім того, президент РФ висловив жаль про дії Франції, яка, на його думку, “підбурює до посилення конфлікту”. Він також заявив, що продовжить війну і створить на території України так звану “санітарну зону”. Він підкреслив, що не перестане “зміцнювати збройні сили РФ і обороноздатність країни”, щоб досягти цілей “спеціальної військової операції”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Заміна для Шойгу: що відомо про Білоусова, який очолить Міноборони РФ, та чого від нього очікувати

Російський диктатор Володимир Путін у неділю, 12 травня, почав проводити кадрові ротації у військово-політичному керівництві…

5 години ago

Те, що ви побачите першим, багато розповість про ваш характер — візуальний тест

Пройдіть цей новий тест, щоби дізнатися дещо цікаве про себе. Те, що ви побачите першим, багато…

5 години ago

Європу повністю влаштовує перебування там українських біженців

Європу "цілком влаштовує" перебування українських біженців, і вона не буде висилати їх додому. Таку думку…

5 години ago

Штрафи від 850 до 5100 грн.: нардепи готують для батьків нове покарання

Виховання дітей - це складний та відповідальний процес, що передбачає не лише навчання моральних цінностей…

5 години ago

Україну накриють заморозки та сильні дощі: якою буде погода в перший день нового тижня

Погода в Україні 13 травня буде місцями дощовою та прохолодною. А в деяких містах можливі…

6 години ago

Гірше нікуди: з’явився невтішний прогноз щодо нової потужної магнітної бурі

Екстремальна 9-бальна магнітна буря, що обрушилася на Землю 10 травня, затягується. Фахівці зробили новий прогноз. Так,…

6 години ago