Там були підземні бункерні укріплення: експерт пояснив, чим особливий знищений у Тверській області склад

Уночі 18 вересня у Тверській області лунали потужні вибухи. Збройні Сили України завдали удару по великому російському складу. 

Про це розповів голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан у коментарі “24 Каналу”, зазначивши, що детонація боєприпасів у місті Торопець є наймасштабнішою подією. Там було знешкоджено чимало цінних для Росії засобів ураження.

Вибухи у Тверській області

Сергій Кузан зауважив, що склад, який Силам оборони вдалось атакувати, мав підземні бункерні укриття. На поверхні були земляні вали, які мали забезпечувати надійний захист під час пожеж чи вибухів.

“Раніше чиновники російського міністерства оборони звітували, що на складі у Тверській області система підземних бетонних бункерів могла витримати навіть ядерний вибух. Натомість спеціалісти повідомляли про землетрус (через ураження боєприпасів – ред.)”, – підкреслив він.

Можна зробити висновок, що Сили оборони уразили не лише снаряди до мін чи артилерії, але й ракети, які зберігались у підземних сховищах.

“Це можливо лише при застосуванні бетонобійної або ж бронебійної зброї, зокрема ракет”, – висловився експерт.

Кузан підкреслив, що зруйнована величезна база зберігання боєприпасів.

Варто зауважити, що Росія на складі у Тверській області зберігала ракети до “Градів”, С-300, С-400, “Іскандерів” та мала там запас північнокорейських KN23.

Успішна операція спецслужб

Є різні припущення щодо того, якою зброєю було уражено склад у Росії. Йдеться про далекобійні ракети або модернізовані дрони.

У СБУ повідомляють, що ця атака була здійснена за допомогою понад сотні дронів. За словами голови Українського центру безпеки та співпраці, спецслужби України та всі, хто були залучені до цієї операції, діяли злагоджено.

“Зробили коридор (для дронів – ред.) через весь захист російських РЕБ в одне місце. Обійшли все і дістатися цілей так, що спалахнуло одразу в кількох місцях складу. Через це вибухи лише поширювались і ставали потужнішими”, – наголосив Сергій Кузан.

Голова Українського центру безпеки та співпраці припустив, що російське командування, ймовірно, мало на меті використовувати боєприпаси, які зберігали на складі у Тверській області, для контрнаступу на Курщині. Тепер у росіян з цим будуть проблеми, їм бракуватиме засобів ураження.

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні на первинному ринку попит на квартири обвалився через обстріли: що буде з цінами

Через липневі та серпневі ракетні обстріли, що спричинили перебої зі світлом, попит на первинному ринку…

27 хв. ago

Глава МЗС Польщі пропонує віддати Крим під мандат ООН: реакція Меджлісу

Заява міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо того, що Крим можна передати під мандат ООН –…

37 хв. ago

Ізраїль завдає масованих ударів на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю здійснює хвилю авіаударів по об'єктах «Хезболли» на півдні Лівану, спрямованих на те,…

40 хв. ago

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

2 години ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

2 години ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

2 години ago