Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб зупинити торгівлю, незважаючи на протести Москви.

Про це інформує Reuters із посиланням на джерела та дані митниці. 

Зазначається, що передавання боєприпасів для підтримки оборони України від Росії відбувається вже понад рік. За словами трьох індійських почадовців, Кремль порушував це питання щонайменше двічі, зокрема під час липневої зустрічі між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і його індійським колегою. 

Видання пише, що два джерела в уряді Індії та в оборонній промисловості розповіли, що Нью-Делі виробляє лише дуже невелику кількість боєприпасів, які використовуються Україною. Один чиновник заявив, що це менше 1% від загальної кількості зброї, імпортованої Києвом після війни.

За словами неназваних іспанського та високопоставленого індійського чиновників, серед європейських країн, які надсилають індійські боєприпаси до України, є Італія та Чехія, яка очолює ініціативу постачати Києву артилерійські снаряди з-за меж Європейського Союзу.

Інформаційному агентству Reuters не вдалося визначити, чи були боєприпаси перепродані чи подаровані Києву європейськими замовниками.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago