Сирський приховав від Єрмака план Курського наступу – The Economist

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський міг приховати план наступу на Курську область РФ від керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Підготовку він обговорював з дуже вузьким колом людей. А з президентом Володимиром Зеленським говорив про плани сам-на-сам.

Про це йдеться у статті The Economist з посиланням на поінформовані джерела. Саме на секретність операції робилася ставка, оскільки перестраховувалися від зливів інформації ворогу.

Генерал Сирський обговорював план наступу із невеликою групою генералів і силовиків. З Володимиром Зеленським спілкувалися на цю тему виключно наодинці, без присутності Андрія Єрмака, тож він не знав про наступ, пишуть у матеріалі. Західних партнерів також не інформували, оскільки вони скасовували попередні операції Сирського. 

“Росіяни розуміли, що щось затівається, але, найімовірніше, припускали, що для такої зухвалої операції нам знадобиться схвалення американців. Отримавши доконаний факт, Захід не став заперечувати”, – каже джерело видання.

Відомо також, що спочатку плануванням займалася військова розвідка. Головне управління розвідки Міноборони (ГУР МОУ) підключили до підготовки лише на пізній стадії.

Сирський з липня виношував три варіанти наступу на Росію

The Economist також написали, що головком Сирський з липня виношував три варіанти наступу на російську територію. Серед обговорюваних варіантів були удари по Брянській або Курській областях, а також їх комбінація, щоб послабити російські позиції на Донбасі й створити вигідніші умови для майбутніх переговорів. 

За даними ЗМІ, українські сили наразі, ймовірно, прагнуть закріпитися на південному березі річки Сейм. Тоді як російські війська відповіли посиленням своїх дій, включаючи перекидання підрозділів у Курськ та активізацію атак у Покровському напрямку на Донеччині.

Нагадаємо, що офіційний початок операції в Курській області було підтверджено президентом Зеленським лише 12 серпня, хоча фактично вона стартувала 6 серпня. Днями президент України звернувся до міжнародних партнерів із проханням прискорити допомогу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago