Наступ України на Росію може змінити хід війни: погляд

Операція ЗСУ в Курській області триває вже майже 2 тижні. Сенатор-демократ від Аризони Марк Келлі вважає, що дії української армію на території Росії можуть змінити те, як розгортається війна в Україні.

Він також підкреслив важливість продовження військової підтримки з боку США. На його думку, наступ вже показав росіянам, що їхній лідер Владімір Путін не є нездоланним.

Як сенатор прокоментував операцію в Курську

130 000 росіян були змушені залишити свої домівки, і на даному етапі цього конфлікту, я думаю, українці зробили щось непередбачуване, що може справді змінити хід конфлікту, – заявив Келлі виступаючи в ефірі CBS.

У виданні нагадали, що під час початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року існували побоювання, що поширення війни на територію Росії може призвести до регіонального або глобального конфлікту. Однак війна більшою мірою застопорилася, поки українські війська не проникли в Курську область.

Ведуча також запитала сенатора про те, чи вважає він прийнятним використання американської зброї на російській території.

“Це моя позиція. Українці стали жертвами незаконної агресії з боку Володимира Путіна, який навмисно вбиває мирних жителів. Це незаконне вторгнення, і я думаю, що українці не планують утримувати російську територію надовго, але це серйозно послабило позиції Путіна”, – відповів сенатор.

Келлі підкреслив, що США повинні продовжувати надавати Україні військову допомогу.

На його думку, український наступ показав росіянам, що Володимир Путін не є нездоланним захисником, за якого він себе видавав.

“Він завжди намагався охарактеризувати себе як людину, яка збирається захищати Росію. Я думаю, що його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони дещо піддаються ризику”, – зауважив Келлі.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

5 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

13 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

20 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

29 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

38 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

46 хв. ago