“Відмовилися майже 80% росіян”: пляжний сезон у Криму провалився через ненадійну ППО

Курортний сезон на території тимчасово окупованого Кримського півострова пiшов не за планом для росіян. Туристи масово скасовують тури, про що повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони (ГУР МОУ).

Ситуація з безпекою в Криму залишається досить напруженою. У результаті це спричинило масове скасування турів для незаконного відпочинку на захоплених територіях.

“Від організованих на червень 2024 року турів в окупованому Севастополі відмовилися майже 80% росіян. Загальнокримський показник скасування вже заброньованих путівок минулого місяця становив понад третину. Насамперед росіян, які передумали грітися на захоплених кримських узбережжях, тривожить спричинена окупацією складна безпекова ситуація”, — ідеться в повідомленні.

У ГУР МОУ додали, що громадяни РФ не хочуть відвідувати захоплений півострів через те, що системи протиповітряної оборони противника вкрай ненадійні і можуть призвести до глобальних наслідків.

Крім того, представники української розвідки нагадали, що незаконне відвідування Криму може бути небезпечним не тільки для здоров’я, а й життя.

“Ще один фактор ризику — уразливий незаконний Керченський міст, який залишається основною артерією для так званого туризму з Росії і використовується Москвою для військової логістики”, — йдеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

4 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

11 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

27 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

43 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

52 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago