Зниження мобілізаційного віку до 25 років, ймовірно, не останнє, – нардеп Лозинський

Незважаючи на те, що в Україні зовсім недавно знизили мобілізаційний вік із 27 до 25 років, цього недостатньо. Адже війна потребує і ще довго потребуватиме молодих. Отже, зниження мобілізаційного віку, яке вже відбулося, ймовірно, не останнє, і незабаром вікову планку знизять ще.

Таку позицію висловив народний депутат, що входить до об’єднання “Справедливість”, Роман Лозинський у своєму інтерв’ю для LIGA.

Звісно, що суспільство, широкий загал такої ідеї не схвалює. Через це запитувати у громадян про їхню позицію щодо цього питання – марна справа. І мабуть ніхто не сказав би, що йому імпонує така ідея.

Але треба дивитися правді в очі. З тієї велетенською лінією фронту, яка в нас є, Україна не впорається з наявним військовим контингентом. Війна потребує молодих і спритних, які могли б замінити на фронті втомлених і скалічених бійців. Отже, якщо виходити з таких позицій, то мобілізаційний вік необхідно знижувати.

“Якщо ми говоримо про ті умови, в яких зараз наша країна продовжує боротьбу, якщо ми говоримо про те, що ми досі продовжуємо боротьбу за власне існування, і за те, щоби Росія не знищила нашу країну, державність і людей – так. Нам потрібне рішення про зменшення віку для участі в бойових діях, для оборони країни, для військової служби” – каже Лозинський.

Отже, якщо відкинути популізм і страх перед непопулярними рішеннями, то слід визнати: ЗСУ можуть не втримати ворога, якщо не буде проведено мобілізацію молоді. Причому не з 25 років, а ймовірно, і з нижчого віку.

“І те, що зараз зменшили вік з 27 до 25 років, на превеликий жаль, ми маємо дивитися реально. І за умови того, що залишатиметься така лінія фронту, за умови того, що триватиме повномасштабна війна, не виключено, що це не остання зміна щодо призовного віку, віку для мобілізації”,  – попередив 30-річний нардеп.

Ольга Степанова

Recent Posts

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

9 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

16 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

18 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

30 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

30 хв. ago

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

З наступного року українські діти, які через війну були змушені виїхати за кордон, отримають унікальну…

39 хв. ago