Зниження мобілізаційного віку до 25 років, ймовірно, не останнє, – нардеп Лозинський

Незважаючи на те, що в Україні зовсім недавно знизили мобілізаційний вік із 27 до 25 років, цього недостатньо. Адже війна потребує і ще довго потребуватиме молодих. Отже, зниження мобілізаційного віку, яке вже відбулося, ймовірно, не останнє, і незабаром вікову планку знизять ще.

Таку позицію висловив народний депутат, що входить до об’єднання “Справедливість”, Роман Лозинський у своєму інтерв’ю для LIGA.

Звісно, що суспільство, широкий загал такої ідеї не схвалює. Через це запитувати у громадян про їхню позицію щодо цього питання – марна справа. І мабуть ніхто не сказав би, що йому імпонує така ідея.

Але треба дивитися правді в очі. З тієї велетенською лінією фронту, яка в нас є, Україна не впорається з наявним військовим контингентом. Війна потребує молодих і спритних, які могли б замінити на фронті втомлених і скалічених бійців. Отже, якщо виходити з таких позицій, то мобілізаційний вік необхідно знижувати.

“Якщо ми говоримо про ті умови, в яких зараз наша країна продовжує боротьбу, якщо ми говоримо про те, що ми досі продовжуємо боротьбу за власне існування, і за те, щоби Росія не знищила нашу країну, державність і людей – так. Нам потрібне рішення про зменшення віку для участі в бойових діях, для оборони країни, для військової служби” – каже Лозинський.

Отже, якщо відкинути популізм і страх перед непопулярними рішеннями, то слід визнати: ЗСУ можуть не втримати ворога, якщо не буде проведено мобілізацію молоді. Причому не з 25 років, а ймовірно, і з нижчого віку.

“І те, що зараз зменшили вік з 27 до 25 років, на превеликий жаль, ми маємо дивитися реально. І за умови того, що залишатиметься така лінія фронту, за умови того, що триватиме повномасштабна війна, не виключено, що це не остання зміна щодо призовного віку, віку для мобілізації”,  – попередив 30-річний нардеп.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

23 хв. ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

26 хв. ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

28 хв. ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

29 хв. ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

1 годину ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

1 годину ago