Встановлено особу українського військового, якого обезголовили росіяни на Донеччині

Українська сторона встановила особу захисника, якого обезголовили ЗС РФ на Донеччині. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Щодо розслідування жорстокого вбивства захисника України на Донеччині, про яке стало відомо вчора. Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних”, — проінформував він.

Також генпрокурор зазначив, що ідентифіковані російські командири, потенційно відповідальні за обезголовлення українського захисника.

“Цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста Росії. Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства”, — написав прокурор.

Нагадаємо, що 17 червня російські окупанти в Донецькій області обезголовили бійця Сил оборони України. ЗСУ отримали дані щодо одного з підрозділів РФ у Волноваському районі, якому заборонили брати у полон бійців ЗСУ, а натомість страчувати їх. Під час аеророзвідки на одній із бойових позицій у Донецькій області ЗСУ помітили пошкоджений український бронемобіль, на якому лежала відрізана голова українського захисника.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, скільки повісток відправили “Укрпошті”

Міністерство оборони за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало ще 70 тисяч повісток, які "Укрпошта" відправить військовозобов'язаним. Перші 6…

3 секунди ago

Схоже на казку: експерти назвали італійське місто, яке варто відвідати в жовтні

Якщо вам не пощастило отримати відпустку влітку, це не означає, що відпустка у жовтні не…

8 хв. ago

Зарплати українців зменшаться: вирахують в жовтні заднім числом

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що законопроєкт, який передбачає підвищення податків та військового збору, набуде…

15 хв. ago

Замість 900 гривень — 15 000 $: у Києві евакуатор “вдало” доставив автівку порушника, авто майже вщент

У Києві чоловіка оштрафували за паркування та евакуювали авто, але під час розвантаження, машину пошкодили, і збитки…

24 хв. ago

Війна стане ще більше “справою бідних”: без шансу на бронь та підтримку

Третій рік повномасштабного конфлікту приніс Україні чимало викликів: бізнеси страждають від нестачі робочої сили, а…

32 хв. ago

Чому в машині неприємно пахне та як це виправити: поради від експертів

Часто автомобілі можуть ламатися, однак інколи машина може видавати неприємний запах, який незрозуміло, звідки виникає. Експерти організації…

49 хв. ago