“В нас є бус, але ми у нього не вантажимо”: воїн розкрив головні “плюси” рекрутингу

Мобілізація чомусь завдяки російським ІПСО та багатьом недолікам процесу сприймається населенням, як щось більш примусове. Батальйон таким способом не працюватиме. На тлі цього рекрутинг має більше переваг.

Про це в інтерв’ю “Суспільному” заявив Сергій Тимофійко з позивним “Кінг” — представник рекрутингового центру 63-ї окремої механізованої бригади, оператор дронів та письменник. 

Військовий зауважив, що для ефективної служби потрібен творчий підхід, бажання навчитися, інколи навчитися буквально під час роботи. Зокрема, це стосується роботи операторів БПЛА. За його словами, дрони змінюються, стають крутішими, з’являються дуже багато нововведень, до яких потрібно пристосовуватися.

“Людина, яку мобілізують, або яка випадково потрапить до нас в підрозділ, то коефіцієнт корисної дії буде майже нульовий. Людина, яку ми свідомо відберемо завдяки рекрутингу, то ця людина прийде додому, погляне в дзеркало, побачить в себе в очах, що вона хоче вбивати російських солдатів, знайде в собі мотивацію, почне готуватися до цього, то така людина нам підійде краще. Свідомий вибір завжди визначає хто людина буде на війні, чи вона буде працювати на ураження ворога, чи вона буде намагатися вижити”, – зазначив Сергій.

Рекрутинг відбувається у кілька етапів. Перший з них – інформаційний, щоб людина не боялася і чітко зрозуміла, яким чином вона буде працювати в цьому підрозділі.

“Ми нічого не змушуємо підписувати. В нас є білий бус, але ми туди нікого не вантажимо, ми самі на ньому їздимо. Ми ходимо по вулицях у формі, в цивільному одязі, спілкуємось, пояснюємо, розповідаємо, як все відбувається, показуємо відео своєї роботи, розповідаємо, в чому ця робота полягає”, – зазначив він.

Окрема воїн наголосив, що у його підрозділі немає великих втрат. Це великий плюс для потенційних новобранців. Ба більше, завдяки грамотному командуванню у підрозділі Сергія немає жодного загиблого, хоч і є поранені. 

“Ми пояснюємо людям цивільним, яким у соцмережах промивають мозок і розказують, що ви не виживете, вас заженуть на забій і краще втекти, краще десь там втопитися в Тисі, бо там є шанс. В нас шансів набагато більше. Ми навчимо, як вижити, ми дамо досвідчену компанію головорізів, яка завезе на позицію, покаже, як працювати, нагодує бутербродом, дасть пароль від Старлінка і так само вивезе з позиції назад на базу. Якщо ми підбираємо фах людині, який відповідає більшості сформованих цивільних навичок, то людям це подобається, вони готові укладати контракт, вони готові працювати, бо розуміють, що війна – це не дощ, вона сама собою не закінчиться”, – зазначив воїн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чи не заберуть на війну після сплати штрафу за неявку до ТЦК: відповідь юриста

За ігнорування повістки військовозобовʼязаних українців можуть покарати. Про те, чи можна не йти в армію після…

7 хв. ago

В Кличка витратять 100 тисяч гривень, щоб перевірити, чи достатньо безбар’єрною є Київрада

Київська міськрада має намір оцінити ступінь безбар’єрності у власному адмінбудинку на вул. Хрещатик, 36. Тендер вже…

9 хв. ago

В Україні росте попит на авто з пробігом: найпопулярніші моделі (фото)

Українці продовжують активно купувати вживані автомобілі. За червень 2024 року їх поставили на облік 18,6…

13 хв. ago

Бред Пітт здивував шанувальників помолоділим виглядом (фото)

Оскароносний голлівудський актор Бред Пітт був помічений на зйомках свого фільму про Формулу-1 в Лондоні,…

14 хв. ago

ЗСУ офіційно підтвердили здачу мікрорайону Канал у Часовому Ярі

Українські військові відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш вигідні позиції,…

16 хв. ago

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

59 хв. ago