Генерал-майор СБУ Ягун вважає, що ухилянтів треба розстрілювати

Колишній замглави СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун вважає, що ухилянтів потрібно розстрілювати. На його думку, екстремальний стан в країні потребує якнайширшої мобілізації. Найвищим пріоритетом має бути оборона, інші – навіть можливі економічні проблеми, є другорядними.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі виданню Інформатор, коментуючи заяви голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича в нещодавньому інтерв’ю виданню ВВС про роботу ТЦК та чоловіків, які не хочуть йти служити.

“Зважаючи на те, яка ситуація в країні, я б взагалі розстрілював людей, які не хочуть йти до ТЦК… Ми можемо втратити все, якщо станеться, як 100 років тому, коли люди склали зброю… Зараз потрібні тільки жорсткі методи”, – зауважив Віктор Ягун.

Він зазначив, що зараз розрив між владою та службовцями ТЦК утворився через відсутність комунікації.

Функціонування ТЦК потребує кардинального перегляду

Голова Комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич в інтерв’ю виданню BBC Україна підтвердив, що до повномасштабного вторгнення і раніше, всі ці 30 років, повноцінно мобілізацією не займалися. Тим більше на військовий облік, який повинен бути, ніхто не звертав уваги, не оновлював свої дані. На його думку робота територіальних центрів комплектування потребує реформування, щоб зробити їх ефективнішими в умовах війни. 

Соціологи вважають, що нинішня ситуація з мобілізацією та діями ТЦК  створює негативні настрої в суспільстві – і це дійсно може призвести до протестів. Але щодо революцій відповіді в них немає: Володимир Паніотто в коментарі Інформатору відзначив, що соціологи не змогли прогнозувати ані перший Майдан, ані другий Майдан. Тож питання залишається відкритим. Також соціологи попереджають, що медіа дещо перебільшують вплив порушень при мобілізації на громадську думку, як і масштаби цих порушень. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Fombre – найстильніший манікюр 2024 року: три літні варіанти (фото)

Немає нічого, що ми любимо більше, ніж отримувати два за ціною одного. З погляду краси…

54 секунди ago

Корисне харчування: 13 продуктів, які варто їсти, коли ви хворієте

Від кашлю та чхання до нежиті та болю в тілі – деякі продукти можуть діяти…

3 хв. ago

Які тканини сідають під час прання: що робити, якщо неприємність вже трапилася

Прання – це невід’ємний побутовий процес, який кожен з нас виконує регулярно. Здавалося б, в ньому…

4 хв. ago

Відключення світла 30 червня: в Укренерго назвали години, коли графіки будуть найжорсткішими

У неділю, 30 червня, в Україні вимикатимуть світло попри вихідний день. Графіки застосовуватимуться в усіх…

6 хв. ago

Мотоциклетні рейди на фронті: NYT розповіла про дику тактику російських військових

Напади російських військових, які пересуваються на мотоциклах, позашляховиках, квадрициклах і баггі, становлять значну частину всіх атак…

12 хв. ago

Російський полон вбиває: фото військових, які були звільнені 25 червня

Україна 25 червня здійснила черговий обмін полоненими – додому повернулися 90 воїнів Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники…

29 хв. ago