Мобілізаційний резерв в Україні: скільки чоловіків можуть піти воювати

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко під час загальнонаціонального телемарафону розповів, який мобілізаційний резерв має наша країна. Про це пише ТСН.

Тимочко наголосив, що в Україні нести службу готові близько 2,5 млн громадян.

«Якщо розраховувати, що мобілізаційний ресурс у нас у країні – близько п’яти мільйонів, і мільйон уже пішов служити, то ми можемо говорити, що з тих, хто залишився, це насправді готових так чи інакше нести військову службу – понад 2,5 мільйона, нехай навіть два мільйони. Це, між іншим, відповідь тим, хто дуже лементував і репетував, що 500 тисяч (йдеться про необхідну кількість громадян для мобілізації, – ред.) –  це катастрофа», – сказав він.

За даними видання Texty, до повномасштабної агресії РФ в Україні проживали трохи менше ніж 10,5 млн чоловіків віком від 18 до 59 років – без урахування тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

Але після початку великої війни тимчасовий притулок у країнах Європи отримали 812 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 64 років.

«Варто припустити, що серед них більше чоловіків віком 60–64 років, тих, хто на початок війни ще не досяг 18-річного віку, а також тих, хто звільнений від мобілізації. Певна частина з цих мігрантів виїхала з окупації через Росію», – йдеться у повідомленні.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Українські військовозобов'язані чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспортні документи за кордоном без військово-облікових документів.…

8 хв. ago

Смерть президента Ірану Раїсі: Time назвав список потенційних підозрюваних

Ебрахім Раїсі був одночасно президентом Ірану і кандидатом у наступники старого фактичного правителя країни, верховного лідера…

17 хв. ago

Заявки приймають, але люди без житла: біженці в Ірландії змушені жити в наметах

Центральна частина Дубліна з її історичною архітектурою та офісами міжнародних компаній є сусідами з наметами,…

28 хв. ago

Єменські хусити атакували в Червоному морі корабель із російською нафтою

Підтримувані Іраном бойовики-хусити вдарили протикорабельною ракетою по грецькому нафтовому танкеру в Червоному морі, який перевозив…

38 хв. ago

Хоче розкрити їй очі на характер Бреда Пітта: Анджеліна Джолі шукає зустрічі з подругою актора

Стосунки між Бредом Піттом та Інес де Рамон стають все серйознішими з кожним днем. У листопаді 2023…

49 хв. ago

Ціни не перестають дивувати: скільки коштує оренда квартири у Києві

Після несподіваного обвалу цін на вторинному ринку нерухомості Києва на початку травня вартість житла почала повільно повзти…

56 хв. ago