Часів Яр на межі: місто може впасти за кілька днів

Російські війська прорвали оборону ЗСУ під Часовим Яром у Донецькій області, просунувшись на 2,5 км на захід від каналу, що розташований на південному фланзі міста. Про це повідомив військовий аналітик Bild Юліан Репке у соцмережі X.

Репке зазначив, що після п’яти місяців запеклих боїв російські військові змогли прорвати українські позиції й підняти свій прапор на промисловому об’єкті, розташованому за каналом. На фото з відео видно, як солдати РФ закріплюються на будівлі, створюючи плацдарм для подальших дій.

The Wall Street Journal, спілкуючись з українськими військовими на передовій, також зазначає, що оборонні позиції ЗСУ в Часовому Яру поступово слабшають. Командир роти Ростислав Касьяненко підкреслив, що будь-яка помилка може призвести до втрати міста за лічені дні.

Аналітики оцінюють ситуацію як важливий крок росіян у напрямку захоплення міста. Якщо Часів Яр впаде, разом із Покровськом це стане ключовим успіхом для Москви в її намаганнях окупувати Донецьку область.

Також вважається, що російські сили намагаються захопити обидва міста до того, як листя на деревах опаде, що позбавить війська важливих укриттів, а згодом розпочнуться осінні дощі та розмокання ґрунту, ускладнюючи рух і наступальні дії.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський назвав моделі економічного бронювання несправедливими

Президент України назвавши несправедливими моделі економічного бронювання, запропоновані Мінекономіки. Про це він повідомив під час…

1 годину ago

Автомобілі, які продаються найгірше: експерти назвали проблемні моделі

Продаж уживаного автомобіля часто перетворюється на справжній квест, і іноді власники стикаються з неприємними несподіванками.…

1 годину ago

На Марсі вчені знайшли «висушену людську голову»: подробиці знахідки (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла.…

1 годину ago

Перший сніг: в Укргідрометцентрі розповіли, коли його можуть побачити українці

В перших числах листопада може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Про це…

1 годину ago

Новий скандал: у курятині для ЗСУ знайшли медичне приладдя

У закупленій для постачання українській армії замороженій курятині виявили медичну голку, яка знаходилася в захисному…

2 години ago

Школярів за розмови російською на перервах очікують штрафи до 1700 грн

В Україні з’явився новий скандальний законопроєкт, що забороняє використання російської мови у школах навіть під…

2 години ago