“Втрати позицій, території, людей і всього, що є”: польовий командир розповів про помилки у ЗСУ

Польовий командир “Курт” підрозділу “Kurt and Company” 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу розповів про головну помилку ЗСУ на фронті. Вона пов’язана з ротацією військ.

“Деякі командири не розробляють план заходу на позиції. Це велика помилка, тому що завести підрозділ на позиції – це дуже велика робота і це ціла операція. У мене невеликий підрозділ. Я завжди, якщо ми заходимо на якусь позицію нову, в першу чергу завжди їду сам, перший. Дивлюсь, куди мені потрібно завести людей, що потрібно. Беру як мінімум з собою одного бійця, який з тієї групи, яка туди буде заходити, він пише список, що нам потрібно”, – сказав він “РБК-Україна”.

За словами командира, для заходу на позиції розробляються декілька маршрутів. Крім того, відбувається знайомство з командиром підрозділу, яки треба замінити, та уточнення часу проведення ротації.

“Все має працювати згідно годинника, ми налагоджуємо взаємозв’язок, щоб, не дай Бог, при заміні нас не прийняли за ворога, бо ми десь не туди поїхали. Це ціла військова операція, і в межах великих підрозділів у командира бригади, полку чи групи військ має бути гарна команда, щоб проводити такі заміни на позиціях”, – пояснив військовий.

На думку “Курта”, в армії є багато командирів, які не відповідають ланці, яку займають. Він переконаний, що іноді краще взяти сержанта, який багато часу провів на полі бою, і з ним проводити ротацію, ніж мати справу з командиром, який “просто каже – йди туди і там, куди ви дійдете, до цієї посадки, загинете”.

“Це повна маячня, яка призводить до загибелі особового складу. Він має на 100% бути впевненим, що група піде туди, де визначено, а не тикнути в карту пальцем і сказати вам: “ось на цій позиції треба помінятися”. А в нас були випадки, коли тикали просто пальцем в карту, ми їдемо міняти якийсь підрозділ з іншої бригади, а там їх вже немає. Там вже сидить противник, і потрапляли просто під вогонь. Наслідком таких дій непрофесійних є втрати позицій, території, людей в першу чергу, засобів і всього, що у вас є”, – підсумував захисник.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago