Вп’яте за півроку: росіяни зібралися на полігоні, а ЗСУ вдарили по них з HIMARS, – Forbes

За останні півроку українські батареї HIMARS принаймні п’ять разів завдавали ударів по росіянах, присутніх на тренувальних полігонах для проведення навчань або інспекцій, вразивши безліч російських військових. Як пише аналітик Forbes Девід Екс, останнього удару завдали цього тижня по відкритому полігону в Донецькій області, за 15 миль від лінії фронту.

Він зазначає, що на відео, знятому після атаки, видно щонайменше десяток загиблих російських військовослужбовців і розбиті машини, що свідчить про те, що українські ракети – найімовірніше, M30/31 з GPS-наведенням, – впали в той момент, коли росіяни проводили тренування.

При цьому, підкреслює аналітик, це не перший випадок у цьому районі.

“У Донецькій області є ділянка площею близько 100 квадратних миль, де зосереджена велика кількість російських військ і багато ледачих російських командирів. З лютого українські ракети HIMARS щонайменше тричі завдавали ударів по російських тренувальних майданчиках у цьому районі, унаслідок чого загинуло близько 100 осіб”, – пише він.

Ще два українські ракетні удари в той самий період – на півдні та північному сході України – додали до числа загиблих щонайменше ще 150 осіб.

Як пояснює аналітик, ЗСУ вистежують скупчення російських військових за допомогою БПЛА. І вся окупована територія України перебуває в зоні досяжності ракет M30/31 для HIMARS або M39 для українських пускових установок M270.

Як пише Стейсі Петтіджон із Центру нової американської безпеки у Вашингтоні, постійно присутні на полі бою безпілотники “ускладнюють концентрацію сил”, а керовані ракети роблять таку концентрацію потенційно смертельною для військ.

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago