“Це “ядерка”?”: епічні відео вибухів на складі боєприпасів у Росії, місцеві не стримують емоцій

У ніч проти 18 вересня безпілотники атакували російське місто Торопець Тверської області. Під удар потрапили великі склади боєприпасів – виникла сильна пожежа та детонація, яка триває досі.

У мережі з’явилося багато відео найпотужнішої пожежі. Місцеві мешканці не стримують емоцій. На кадрах — сильні вибухи, стовпи вогню та диму, що піднімаються у небо. Все настільки масштабно, що росіяни навіть запанікували, що це “ядерка”.

Увага! На відео є ненормативна лексика

Нагадаємо, невдовзі після вибухів губернатор регіону Ігор Руденя заявив, що було “падіння уламків” і почалася “невелика пожежа” на одному з об’єктів. Він оголосив часткову евакуацію населення.

Офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін пише, що під удар потрапив 107-й арсенал ГРАУ (Головне ракетно-артилерійське управління міноборони РФ). Він опублікував фото із супутників НАСА, які зафіксували теплові сигнатури на всій його території. Вогонь охопив майже весь арсенал.

Він додав, що, за даними російських каналів, у кожному зі сховищ могло розміщуватися 240 тонн боєприпасів. Загалом в арсеналі потенційно могло бути близько 30 тисяч тонн різних боєприпасів.

107-й арсенал ГРАУ до знищення

“107-й арсенал ГРАУ часто використовувався для зберігання різних боєприпасів, у тому числі — 122-міліметрових реактивних снарядів для РСЗВ “Град” і 82-міліметрових артилерійських мін, — OSINT-дослідник Tatarigami. Судячи з одного зі знімків, там і зенітні ракети, що вибухають із характерним “салютом“, — написав Левін.

Романчук Микола

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

26 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

41 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

56 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago