ЗСУ почали просуватися в Курській області на новій ділянці фронту – росЗМІ

Російські ЗМІ підтверджують, що українські сили до ранку неділі фактично знищили другий із трьох мостів через річку Сейм, що з’єднують південну частину Глушковського району з іншою частиною Курської області.

Судячи з фото, по вцілілій частині мосту все ще проїжджають легкові автомобілі. Однак у центрі споруди утворилася діра в кілька метрів. Військовий аналітик Ян Матвєєв вважає, що де-факто міст уже знищено, оскільки по ньому вже навряд чи зуміє пройти важка техніка. Про те, що міст неможливо використовувати, написав і російський військовий блогер Юрій Подоляка. За його даними, постачання російської армії переведено на понтонні переправи.

Як уточнює «Агентство», одночасно ЗСУ почали просування з метою зайняти південь Глушківського району, який російським силам буде тепер важко повноцінно постачати боєприпасами і продовольством.

У результаті на річці Сейм знищено вже два з трьох мостів, що з’єднують південну частину Глушківського району з рештою частини. Крім них, трохи на схід від селища Глушково російська армія ще до п’ятниці встигла навести понтонну переправу, писав OSINT-аналітик із ніком Moklasen в X і заступник директора російської програми Фонду захисту демократії Джон Гарді. У якому стані вона зараз, не відомо.

Водночас українська армія почала рух через кордон із західного боку «відрізаної» ділянки Глушківського району. За даними українського OSINT-проєкту DeepState, у сірій зоні тут опинилося вже 16 кв. км, зокрема село Отруба. Однак близький до Міноборони Росії Телеграм-канал «Рибарь» у зведенні за суботу писав, що поки що немає підтверджень, що ЗСУ зайняли Отрубу. Крім того, за даними блогу, триває обстріл Теткіного, розташованого за три км від Отруби, також біля самого кордону.

В основній частині зони бойових дій у Курській області істотних змін за добу не відбулося, бої тривають, завдаються удари з повітря по всій лінії фронту, свідчать дані зведень «Міноборони», «Рибара», DeepState і дані про пожежі NASA.

Українська армія намагається розширити зону бойових дій на вже четвертий район Курської області – Глушківський. Руйнуючи в цьому районі мости, ЗСУ відрізають частину району від решти російської території.

ЗСУ де-факто повторюють маневр, за допомогою якого 2022 року зуміли повернути Херсон. Якщо маневр буде успішним, то зона бойових дій у Курській області розшириться в 1,5 раза.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

12 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

21 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

28 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

33 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

39 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

50 хв. ago