США блокують дозвіл бити британськими ракетами Storm Shadow по РФ – The Times

Сполучені Штати понад місяць не відповідають на запит Великої Британії щодо дозволу Україні застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії. Про це пише видання The Times з посиланням на джерело в уряді Великої Британії.

Британія чекає на схвалення США, перш ніж дати українцям зелене світло на використання своїх ракет на території Росії. Однак, запит, надісланий до Вашингтона більше місяця тому все ще очікує відповіді.

За словами співрозмовника, наскільки він розуміє, ця тема фактично «застрягла в їхній системі». Друге джерело в уряді Великої Британії підтвердило, що «дискусії навколо Storm Shadow з союзниками все ще тривають», а третє джерело в оборонному відомстві описало це як «рутинний процес в США».

Як пише видання, хоча Велика Британія хоче дати Україні свободу робити з далекобійною зброєю все, що вона захоче, це вимагає консенсусу з боку союзників, включаючи США, Францію і третю країну НАТО, яка не була названа. Джерело в уряді підкреслило, що Сполучене Королівство не звинувачує США в будь-якій затримці, додавши, що такі зміни політики потребують часу.

Раніше заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх визнала під час брифінгу в четвер, що США «стурбовані ескалацією», коли мова йде про використання Україною ударів на великій відстані. Вона також припустила, що для звільнення України не потрібна зброя далекої дії.

Як пише The Times, одна з теорій британських військових полягає в тому, що США, можливо, чекають оцінки впливу або наслідків української операції в Росії, перш ніж ухвалювати рішення.

Метью Палмер, тимчасовий повірений у справах США у Британії, в інтерв’ю радіостанції Times, яке вийде в ефір у неділю, дистанціювався від думки, що США мають якесь право голосу в цьому питанні, заявивши, що умови, на яких може бути використана британська зброя, є справою Лондона і Києва.

Раніше повідомлялося, що британські міністри намагаються переконати союзників дозволити Україні використовувати надані їй крилаті ракети Storm Shadow для завдання ударів по території Росії.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

15 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

30 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

41 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

45 хв. ago

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

55 хв. ago

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода

У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця…

1 годину ago