РФ втратила ще шість населених пунктів Курщини, ЗСУ наближаються до ключової артерії регіону

Українські військовослужбовці продовжують операцію в Курській області, просуваючись углиб російської території. Протягом доби 17 серпня країна-агресора РФ втратила ще щонайменше шість населених пунктів.

У свою чергу, ЗСУ продовжують наближатися до ключової артерії регіону. Про це повідомляє військовий Петро Шуклінов у своєму Telegram-каналі.

Наразі найактивніші бої тривають у Глушківському районі. Більшість району, включаючи адміністративний центр Глушково, відрізані від Росії після знищення мостів через річку Сейм. При цьому в оточенні Глушківського району опинилися кілька тисяч російських військових.

“Єдина можливість для них врятуватися – здати прикордонні пункти, військові бази та склади, військову техніку та пішки залишити відрізаний район”, – повідомив український військовий.

Крім того, частина російських окупантів уже втекла з прикордонного району поблизу населеного пункту Тьоткіно. При цьому Глушківський район з адміністративним центром Глушково, ймовірно, стане другим великим опорним пунктом ЗСУ після Суджі.

“ЗСУ продовжують битись в адміністративних межах міста Коренево. Оточення міста посилюється. В Коренево так само очікується жест доброї волі. Але там ситуація набагато складніша – великі резерви росіян підійшли та тримаються за місто зубами і руками”, – йдеться у повідомленні.

Шуклінов опублікував карту боїв у Курській області, але зазначив, що вона створена відповідно до заяв ворога. Тому лінії не означають контроль ЗСУ над регіоном – це лише умовне позначення територій, де, згідно із заявами ворога, йдуть бойові дії.

Нагадаємо, командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через нестачу кадрів в мотострілки “перекваліфікували” військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, в тому числі персонал станцій попередження про ядерний удар та авіабаз важких бомбардувальників.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

17 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

24 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

29 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

34 хв. ago

Бійці ЗСУ без жодного пострілу захопили село в Курській області: подробиці

В Курській області Збройні сили України захопили населений пункт Ольговка без жодного пострілу. Вони зайшли…

36 хв. ago

“Сармат” долетить до Страсбурга за 3 хвилини: у Держдумі РФ пригрозили Європі балістичним ударом

Спікер російської Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що заклик Європарламенту зняти обмеження на удари України вглиб…

42 хв. ago