Опинилися на межі оточення: в Курській області велике угруповання росіян може потрапити у халепу

Внаслідок вдалих ударів Сил оборони України по мостах через річку Сейм в Курській області РФ для великого угруповання російських окупантів склалася дуже неприємна ситуація. Понад 2,5 тисячі російських військових можуть потрапити в оперативне оточення.

Про це сказав військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДOM. За його словами, через Сейм перекинуто три мости, два з них вже знищено ударами ЗСУ.

“Учора ми чули про підрив мосту через річку Сейм. Там три мости. Відповідно, якщо всі три мости буде знищено, а за деякими даними знищено вже два з трьох, то в цьому випадку в оперативному оточенні може опинитися 2,5 тисячі російських військовослужбовців, які тримають оборону в цьому районі. Тобто, там райони обмежені річкою, з півночі та півдня українського кордону, з півдня і з заходу українського кордону, а зі сходу – територія, яка зайнята ЗСУ. Тому, коли українські військові займуть оборону по річці, вибити їх звідти буде набагато складніше, ніж як на це розраховують росіяни”, – сказав він.

Попович додав, що російські війська підтягнули підкріплення, але зупинити українські війська росіяни не здатні – потрібно більше сил. Знімати війська можна тільки з фронту, вільних резервів в російської армії немає. Але політичне та військове керівництво РФ не було готове до такого розвитку подій – тому на кордон відправили строковиків, які у порівнянні з досвідченими бригадами ЗСУ можуть вважатися небоєздатними.

“І що характерно, росіяни мають намір і далі кидати строковиків для стримування ЗСУ. Це показало повну неготовність збройних сил РФ до цього удару. Зараз там спостерігаються розрізнені дії. Плюс до всього, відчувається конфлікт між силовими структурами РФ. Військову операцію російський диктатор Путін дає проводити не військовому відомству, а Федеральній службі безпеки. Але поки що це не грає на руку російському керівництву”, – зазначив експерт.

Зараз Росії потрібно щось робити із тим, що вперше з 1941 року на російську територію увійшли іноземні війська. Але Москва не готова до цього, оскільки доведеться визнати, що на території РФ почалася війна, а це порушить своєрідний “суспільний договір” між російським диктатором Путіним та російським народом.

“Грубо кажучи, російському керівництву потрібно визнати, що на території РФ йде війна. А це зробити дуже важко, тому що в такому разі буде порушено основоположний суспільний договір між керівництвом РФ і російським суспільством. Керівництво РФ гарантувало недоторканність кордонів. Зараз недоторканність кордонів порушено, і виникають питання про функціональність керівництва. Тобто, система може піти шкереберть – можуть початися незручні запитання з боку суспільства”, – резюмував Попович.

Тим часом росіяни, схоже, змінюють ставлення до своєї влади після того, як Кремль продемонстрував млявість та безпорадність після початку боїв в Курській області. Кількість невдоволених діями російського уряду зросла вперше після того, як у 2023 році керівник “ПВК Вагнера” Євген Пригожин вчинив збройний заколот та організував похід на Москву.

Ольга Степанова

Recent Posts

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

23 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

25 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

47 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

51 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

54 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

1 годину ago