Українці виступили за старт переговорів з РФ: у 3 ОШБр відреагували (інфографіка)

Майор ЗСУ та заступник командира 3 ОШБр ЗСУ Максим Жорін заявив, що думку про переговори з Росією варто питати не у мирних мешканців. Своєю позицією він поділився у соцмережах 18 липня.

Військовослужбовець згадав опитування, які показали готовність українців домовлятись з РФ, та розкритикував вибір респондентів. З його слів, питати про це мають в першу чергу тих, хто країну безпосередньо захищає.

“При всій повазі — потрібно принаймні бути дотичним до цього процесу, аби розмірковувати, чи продовжувати нам війну, чи ні”, — підкреслив Жорін.

Він запевнив, що результати такого опитування серед військових були б іншими. Думки ж мирного населення заступник командира описав як “дуже мінливі”. Він нагадав, що раніше хтось слухав патріотичні пісні з закликом воювати, а тепер не соромиться звання “ухилянт”.

“З людьми потрібно було працювати в інформаційному полі, але поки більше успіхів в цій області має РФ, яка швидко орієнтується в настроях та починає ефективно просувати свої меседжі на цю аудиторію. Результати ми бачимо в тому числі по результатах подібних опитувань”, — додав Жорін.

Публікація Максима Жоріна від 18 липня Фото: Скриншот

Про яке опитування каже Жорін?

15 липня у ZN.UA опублікували результати опитування серед українців, яке включало запитання щодо початку мирних перемовин. Більша частина респондентів погодилась з тим, що настав час для переговорів з РФ.

Інфографіка результатів опитування серед українців Фото: zn.ua

У виданні зауважили, що позитивну відповідь дали 49% опитаних жителів центральної частини України, 35% жителів західних регіонів та 33% жителів сходу. Журналісти підкреслили, що східні області щодня атакують керованими авіабомбами, але там найбільше незгодних з переговорами — 34% респондентів.

Рекордсменом за кількістю готових до переговорів став південь. Там позитивну відповідь дали 60% опитаних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago