Буданов назвав умову завершення війни

Начальник головного управління розвідки України (ГУР) Кирило Буданов вважає, що війна в Україні продовжиться, поки в Росії діятиме чинний режим.

Про це він сказав The Washington Post.

Про прогнози завершення війни в Україні він висловився обережно. Зокрема, глава ГУР заявив, що “не заперечуватиме” проти можливого розпаду Росії на дрібні частини.

“У мріях росіян окупувати всю Україну, а в наших мріях провести парад перемоги… у Москві. Іншими словами, будь-який результат малоймовірний”, – сказав Буданов.

Також начальник ГУР сказав, що війна триватиме, поки в Росії діятиме цей режим

“При наступному режимі це може змінитися чи ні, але вікно можливостей з’явиться”, – заявив Буданов.

Також журналіст запитав про “корейське рішення шляхом переговорів”. Буданов у відповідь перепитав: “Чи хочу я, щоб Україна стала Північною Кореєю?”.

Що Буданов раніше говорив про терміни завершення війни

У квітні 2023 року очільник ГУР України Кирило Буданов говорив, що ЗСУ готуються до потужного контрнаступу і масштабного звільнення земель. Цей контрнаступ може наблизити перемогу України у війні. На запитання про те, коли закінчиться війна, Буданов сказав: “У дуже-дуже близькому майбутньому”.

Також Буданов говорив, що єдиний можливий варіант завершення війни – це повернення до адмінкордонів 1991 року.

У жовтні Буданов змінив свій прогноз і сказав, що війна в Україні не закінчиться у 2023 році. За його словами, Україна “вибилася з графіка”.

Також глава ГУР прогнозував, що українські військові підуть у новий контрнаступ уже навесні 2024 року.

“Ми робимо хід, ворог робить хід. Тепер черга ворога. Він (наступ, – Главред) закінчиться, тоді почнеться наш”, – сказав Буданов.

У лютому 2024 року глава ГУР України Кирило Буданов заявляв, що не бачить потенціалу для масштабного наступу російських окупантів або зміни лінії фронту в короткостроковій перспективі.

В інтерв’ю CNN він заявив, що “найближчі півроку на фронті будуть цікавими, оскільки оскільки в цей період закінчиться наступ Росії на лінії фронту”, а Україна відновлюватиме справедливість.

Очільник ГУР також прокоментував заяви американського політика Дональда Трампа щодо того, що він нібито може закінчити війну за 24 години.

“Я дуже поважаю особистість Трампа. У його житті було дев’ять випадків, коли він піднімався на вершину, падав на саме дно життя і знову повертався. Навіть така людина, як він, не зможе вирішити це питання [завершення війни] за один день”, – сказав Буданов.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Вакцина проти ВІЛ: препарат уперше виробив потужні антитіла

Будь-яка вакцина вважається успішною, якщо вона виробляє антитіла в імунізованих людей. Але цього недостатньо для…

48 хв. ago

Мільярди користувачів браузера Chrome у небезпеці: як захиститися від хакерської атаки

Мільярди користувачів версії Chrome для настільних комп'ютерів опинилися під загрозою. Браузер виявився вразливим перед хакерськими…

56 хв. ago

“Тільки через ТЦК”: жінок-медиків не прийматимуть на роботу без “військового квитка”

Український уряд виключив норму, згідно з якою жінки-медики або фармацевти, які не мають військово-облікових документів, могли влаштовуватися…

1 годину ago

Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні

Найближчим часом в Україні збережеться переважно суха та дуже тепла погода, що вже негативно позначається на…

1 годину ago

Росія може перейти у наступ на Сумщині у будь-який момент – прикордонники

Російська Федерація може розгорнути наступ у Сумській області у будь-яку хвилину. Повністю виключати військову кампанію РФ у…

1 годину ago

Роботодавців зобов’язали вручати повістки та забезпечувати прибуття працівників до ТЦК

Роботодавців зобов’язали вручати повістки працівникам і забезпечити їх прибуття до ТЦК. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від…

2 години ago