Гіркін, якого ув’язнила РФ, розкритикував російський осінній наступ в Україні

Ігор Гіркін, колишній російський офіцер та націоналіст, який наразі перебуває у в’язниці, висловив сумніви щодо офіційної стратегії перемоги, яку пропагує Кремль. Він також попередив, що кінець 2024-го і особливо 2025-й рік можуть стати серйозним викликом для Росії, вказуючи на можливі загострення проблем у країні та у війні проти України. Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Гіркін оцінив, що російська літньо-осіння наступальна кампанія 2024 року не досягла поставлених цілей по всьому фронту і навряд чи досягне цього напередодні дозового та снігового сезону, хоча російські війська продовжують інтенсивні наступальні дії на кількох операційних напрямках в Україні.

Колишній командир бойовиків заявив, що російська наступальна операція на північ і північний схід від Харкова «застопорилася» з дуже незначними територіальними просуваннями; що російські наступальні дії в Донецькій області лише «потіснили» українські позиції, але не прорвали лінію фронту; і що російські сили витрачають свої резерви на відбиття вторгнення України в Курську область.

Стрєлков стверджував, що захоплення Росією Вугледара на заході Донецької області було «недивним», оскільки російським військам знову не вдалося оточити українські сили, які тепер здатні консолідуватися на скороченій лінії фронту на північний захід від населеного пункту. Він оцінив, що українська оборонна операція влітку-осені 2024 року успішно досягла поставлених цілей відбиття наступу російських військ з мінімальними територіальними втратами.

Крім того, Гіркін стверджує, що успішні відбиття російських атак українськими військовими призвели до піднесення морального духу не лише в лавах ЗСУ, але і в українському суспільстві.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов’язаних

11 жовтня в Україні набув чинності наказ Міністерства оборони №532, яким затверджено Інструкцію щодо застосування фото- та…

7 хв. ago

Накопичилося за 3 роки: Газмережі надсилають усім клієнтам нові платіжки

В останні місяці мешканці багатоквартирних будинків Житомирської області почали отримувати нові квитанції від місцевої філії компанії «Газмережі».…

15 хв. ago

Київ б’є рекорди: на скільки підскочили ціни на оренду житла

У вересні 2022 року середня вартість оренди однокімнатної квартири в Києві становила 10 000 грн,…

26 хв. ago

Тотальний контроль українців посилюють: відстежуватиме не лише ТЦК

Усі небанківські фінансові установи, які працюють із клієнтськими коштами, мають бути готові до можливих штрафів,…

35 хв. ago

Пенсії на рівні мрії: хто з українців отримуватиме пенсію понад 100 тисяч гривень

У більшості пенсіонерів в Україні пенсійні виплати досить скромні, зазвичай не перевищують 10 000 гривень.…

43 хв. ago

Ціни на золото б’ють рекорди, і це тільки початок: аналіз Bloomberg

Ціна на золото знову наблизилася до рекордно високого рівня на тлі посиленої уваги інвесторів на майбутні вибори…

50 хв. ago