Залужний виступав проти операції ЗСУ в Курській області, – POLITICO

Деякі з вищих командирів армії України заперечували проти операції ЗСУ в Курській області Росії, пише POLITICO з посиланням на двох високопоставлених українських військових чиновників, які говорили на умовах анонімності.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому.

Серед тих, хто виступив проти, видання наводить колишнього командувача ЗСУ Валерія Залужного. Повідомляється, що його заперечення проти Курської операції полягало у відсутності “другого кроку” після прориву російського кордону. За словами одного з чиновників, Залужний не отримав чіткої відповіді від Зеленського з цього приводу і вважав операцію авантюрою.

Крім екскомандувача, проти Курської операції виступив звільнений у липні командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов, пише видання. Джерела заявили, що “Ішкулов заперечував проти операції в Курській області, побоюючись, що його бригада зрештою може виявитися надто вразливою на території Росії, і що кількість втрат може різко зрости”.

Вказується, що питання Залужного про “другий крок” після прориву кордону РФ залишається ключовим, оскільки “як західні, так і українські скептики побоюються, що сили Києва можуть опинитися всередині і постраждати від деморалізуючого відступу”.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

1 хв. ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

5 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

11 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

18 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

19 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

30 хв. ago