Оточити тисячі російських солдатів: у ЗСУ може бути нова стратегія в Курській області, — Forbes

Багатьох спостерігачів, зокрема, мабуть, і росіян, вразило, коли українські сапери 13 вересня на радянській інженерній машині ІМР-2 прорвали російську оборону вздовж російсько-українського кордону на південь від російського села Новий Шлях, що розташоване приблизно за 32 км на захід від головного українського виступу в Курській області Росії. Про це пише Forbes.

І якщо минулого тижня було незрозуміло, навіщо українці також вторглися в район Нового Шляху, то зараз все трохи ясніше, пишуть журналісти. За підтримки танків і при прикритті ВПС, що скидають плануючі бомби, українська тактична група, яка, очевидно, базується на 95-й десантно-штурмовій бригаді, завдає удару праворуч, просуваючись повз Новий Шлях і через південні квартали найближчого російського міста Веселе, повертаючи до головного Курського виступу.

Якщо українці, які наступають на північний схід від Нового Шляху, зможуть з’єднатися з українцями на головному виступі, вони потенційно відріжуть тисячі росіян між собою і кордоном.

Однак цілком можливо, що в українців недостатньо добре оснащених сил для завершення маневру.

Група операторів безпілотників, що підтримує атаку Нового шляху Khorne Group натякнула на мету оточення на початку атаки за Новим шляхом. “Ми просунулися в нові райони, на кілометри, вглиб Росії. Група російських призовників чисельністю в тисячі осіб ризикує бути оточеною”, — йдеться в заяві.

І якщо українці справді намагаються оточити російські сили, то місцева географія полегшує цей крок, констатують журналісти. Річка Сейм утворює природний кордон уздовж більшої частини північного краю потенційної кишені, обмеженої з лівого і правого флангів українськими силами, що наступають.

Українські бомби і ракети знищили всі постійні мости через Сейм у цьому районі, тому будь-які росіяни на південь від Сейму — а їх там можуть бути цілі батальйони — залежать від тимчасових понтонних мостів або вузького сухопутного мосту через місто Кореневе для поповнення своїх запасів.

Саме з цієї причини українці нещадно бомбардують понтони, щойно їх встановлюють ЗС РФ. І з тієї ж причини українські сили, закріплені за 225-м штурмовим батальйоном, марширують на Кореневе, явно маючи намір перерізати сухопутний міст.

Як зазначається, контратака російських військ не принесла особливих результатів і, скоріше, погіршила становище російських військ у потенційному котлі на південь від Кореневого, відправивши туди додаткові війська.

Однак географія — це ще не все. Баланс сил у Курську може вплинути на шанси українців на успіх у закритті потенційного оточення. Здається, пише Forbes, Київ виділив близько 10 000 солдатів для вторгнення в Курськ. Москва ж, можливо, відправила в область 38 000 солдатів, але багато хто з них — погано навчені молоді призовники.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

6 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

13 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

14 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

25 хв. ago

Модель, яка вийшла заміж за себе, отримала 1500 пропозицій руки і серця після розлучення

36-річна бразилійка Сьюеллен Кері на початку цього року вийшла заміж за себе, але через деякий…

25 хв. ago

Інсайдер розкрив, яке майбутнє для молодших дітей хочуть принц Вільям і Кейт Міддлтон

Британська принцеса Кейт Міддлтон і принц Вільям ще з самого народження кожного з трьох своїх дітей готували їх до…

30 хв. ago